Publicitat
EDITORIAL

Recuperem els expulsats

Dona major de 45 anys, sense formació, amb experiència al sector serveis o a la construcció. És la radiografia dels aturats “crònics”, aquells que fa més d’un any que estan a l’atur i que no tenen expectatives de sortir-ne, que a Sabadell n’eren 5.035 al final de mes de juny, gairebé la meitat del total d’aturats a 1 de gener del 2019. La xifra és greu i el fenomen és paral·lel al dels aturats que no perceben cap ajuda social: quasi 6.000 persones a la nostra ciutat que estan registrades com a aturats i dels quals no consta que tinguin ingressos de cap mena.

Publicitat

Són fenòmens inversament proporcionals a les xifres de l’atur –mentre que l’atur ha baixat, en deu anys, de 14.047 a 12.504 persones, la xifra d’aturats sense ingressos s’ha duplicat!– i són part d’un sistema que expulsa per sempre certs treballadors del mercat laboral, amb el risc cada cop més palpable d’expulsar-los també de la societat. No hi ha solucions màgiques, però és necessari que l’Administració i els empresaris trobin l’equilibri correcte d’incentius a la contractació, formació i rendes socials d’inserció, per garantir que ningú quedi expulsat sense remei de la societat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top