Publicitat
Oci i cultura

Verdi i Rossini, eixos de l’òpera a Sabadell

La presentació de la nova temporada dels Amics de l’Òpera / ACN

[Albert Ferrer Flamarich]

Els Amics de l’Òpera de Sabadell (AAOS) van presentar ahir la seva temporada 2019-2020. Amb 37 anys d’incansable activitat i 32 d’ells organitzant el cicle Òpera a Catalunya, enguany han programat tres títols del gran repertori italià del segle XIX. La Traviata, de Verdi, es representarà arreu del territori fins a tretze vegades entre el febrer i el març del 2020, mentre que Macbeth del mateix compositor ho farà nou vegades entre abril i maig. La Cenerentola, de Rossini, serà acollida en vuit ocasions més les de l’Escola d’Òpera: una de gratuïta el dijous 24 d’octubre i una altra a preus populars (15 euros) dos dies després.

L’aposta seguirà encapçalada per la producció pròpia i el talent jove, principalment local –sabadellencs inclosos– i cantants sorgits en diverses edicions de l’Escola d’Òpera. Noms habituals com Maite Alberola, Maribel Ortega, Albert Casals o Marc Pujol compartiran escenari amb artistes de la projecció internacional de Carol García, cantants de la ciutat com Joan García Gomà i Pau Armengol, i joves emergents com Carles Pachón.

Publicitat

L’acte va comptar amb la participació de l’actual vicepresident, Jordi Torrents, que, en substitució del difunt Xavier Gondolbeu i en absència de la presidenta Mirna Lacambra, va fer oferir un resum dels atractius principals del curs.

Les xifres

Amb un 15% d’augment del públic, tot i dues funcions cancel·lades la temporada anterior, des de l’AAOS i l’OSV es manté l’expectativa de la bona acollida per a aquesta temporada. Tot i els pressupostos prorrogats i l’actual situació política, el suport de la Generalitat per a aquest 2019 ha assolit la xifra de 582.000 euros. És a dir, aproximadament una tercera part del pressupost total de la temporada que, sumat al 32% de les aportacions dels teatres del circuit Òpera a Catalunya i el 30% de la recaptació de la taquilla Sabadell, les aportacions dels socis i altres patrocinis arrodonirà el pressupost fins al milió i mig d’euros. Cal recordar que l’Ajuntament de la ciutat cedeix els espais i el personal tècnic i de sala.

D’aquesta manera, el pressupost queda recuperat i establert en xifres parangonables a les anteriors a la crisi del 2008. A més, el 15% es destina a despeses d’estructura de l’entitat i el 85%, en producció i inversió artística. Aquesta gestió eficient ha permès eixugar el dèficit provocat per la llei de l’IVA.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top