Vallès

ERC, les CAM-Amunt i Junts per Catalunya sol·liciten un ple extraordinari del Consell Comarcal

El ple del Consell Comarcal / Consell Comarcal

Els tres grups independentistes amb representació al Consell Comarcal del Vallès Occidental, ERC, les CAM-AMUNT i Junts per Catalunya, han sol·licitat la celebració d’un ple extraordinari de l’ens per aprovar una moció consensuada de rebuig a la sentència. Segons ha explicat el portaveu d’ERC, Pol Altayó, el ple extraordinari s’hauria de celebrar en un termini màxim de 72 hores.

Des de les tres formacions també es demana la convocatòria urgent d’un consell d’alcaldies “que condemni la barbaritat que s’ha produït avui en aquest estat carregat d’injustícia, i que ha portat a penes de gairebé un centenar d’anys de presó i d’inhabilitació a gent que ha defensat drets i democràcia”, ha explicat Altayó.

Pel seu cantó, el portaveu de les CAM-AMUNT, Maties Serracant, considera indispensable adherir-se a aquesta reivindicació “perquè el ple es manifesti en una situació tan excepcional”. “Totes les institucions han d’estar al costat de la defensa dels drets”, ha assegurat Serracant.

Pel seu cantó, Lourdes Ciuró, consellera comarcal de Junts per Catalunya, ha assegurat que “avui és un dia per donar suport a les famílies i fer una denúncia de la vulneració de drets d’una sentència injusta”.

Es ressentirà el govern del Consell Comarcal?

Un dels dubtes que obre la sentència és si el pacte de govern del Consell Comarcal es mantindrà o es ressentirà. L’actual executiu està format pel PSC, Junts per Catalunya i En Comú Guanyem.

Després que el govern espanyol apliqués el 155 l’any 2017, Esquerra Republicana va prendre la decisió de deixar l’executiu per “la complicitat i la justificació” dels socialistes davant el 155. Pel seu cantó, el PDECat va continuar al govern fins el final del mandat.

L’antiga convergència no va deixar l’executiu en aquelles dates, però caldrà veure si la sentència té alguna conseqüència, tot i que des del partit asseguren “que encara no hem entrat en aquestes valoracions”.

Comentaris
To Top