SANT QUIRZE

El ‘making of’ de l’acollida a les Marxes per la Llibertat a Sant Quirze

Veïns de Sant Quirze esperen l'arribada de les Marxes per la Llibertat / D.S.

Una tropa de més de 200 persones voluntàries de diferents entitats independentistes com Sant Quirze per la Independència-ANC han organitzat durant tot el divendres l’acollida de prop de 1.500 persones que arribaran aquesta nit a Sant Quirze amb les Marxes per la Llibertat. L’Ajuntament ha cedit el Complex Esportiu Can Casablanques, on s’han habilitat espais per a tot tipus de necessitats que puguin tenir els participants a la marxa.

A l’exterior del poliesportiu hi ha un punt d’arribada i d’informació amb una zona d’infermeria. En total, més de 30 persones de diferents àmbits de la sanitat com metges, infermers o fisioterapeutes atendran els participants en la marxa que necessitin atenció. “Esperem que no siguem molt necessaris”, assegura Roser Costa, regidora de Salut i Pneumòloga, i afegeix que “ens fa molta il·lusió aportar la nostra feina per aquesta causa”.

Per tal d’atendre les possibles necessitats, l’espai de sanitaris compta amb material donat per diferents farmàcies del poble i una petita carpa per atendre de forma més íntima els possibles pacients.

Els sanitaris es reuneixen / D.S.

El dormitori

La pista del poliesportiu acollirà unes 700 persones que podran dormir a l’espai. A més a més, en aquell espai també hi ha prop de 700 endolls perquè els participants en la marxa puguin carregar els seus dispositius mòbils. També hi ha un altre pavelló que té capacitat per acollir entre 350 i 400 persones. Joan Leiva, activista del poble, organitzava durant tota la tarda l’espai perquè tot sortís a la perfecció.

Davant la possibilitat que puguin haver-hi moltes més arribades, l’Ajuntament també preveu l’obertura del gimnàs municipal i també posarà a disposició dels manifestants el Parc de les Morisques perquè puguin acampar.

Els voluntaris preparen l’espai de dormitori / D.S.

Menjar

En un espai exterior del complex esportiu s’ha situat el menjador. Una empresa de càtering del poble s’ha ofert a aportar els aliments per al sopar i l’esmorzar a un cost molt baix. “No guanyaran gaire, en tot cas perdran calés, però són una empresa ben parida”, assegura un altre dels voluntaris i anterior dirigent de Sant Quirze per la Independència.

Els participants en la marxa tindran dues modalitats. Per 6 euros tindran el sopar, i si només en paguen 3, l’esmorzar. El menú d’aquesta nit consistirà en un got de caldo, una amanida envasada, una fideuà i una poma.

El menjador habilitat al complex esportiu / D.S

Comentaris
To Top