Ciutat

Aquesta propera matinada toca canviar l’hora: a les 3 seran les 2

El rellotge de l'Ajuntament de Sabadell / ALBERT SEGURA

Aquest cap de setmana arriba el canvi d’hora que per molts és el més depressiu perquè enfosqueix les tardes, però que també ens fa guanyar una hora de son a les nits. La matinada de dissabte a diumenge, quan siguin les 3.00 hores, els rellotges tornaran a marcar les 2.00 hores, adaptant-nos,així, a l’horari d’hivern.

El canvi d’hora es fa malgrat l’extens debat que cíclicament s’ha fet sobre si s’ha de mantenir un mateix horari durant l’any o és més rendible variar-lo. El passat mes de març, el Parlament Europeu es va posicionar perquè al 2021 es mantingui un mateix horari, el d’hivern, però no va comptar amb el suport de la majoria dels estats de la Unió Europea, que no s’han pronunciat de manera oficial.

A Catalunya, els experts que assessoren el Govern es posicionen a favor de l’horari d’hivern. Es tracta del consell assessor de la reforma horària, que considera que l’horari al qual ens adaptarem la matinada de diumenge s’adapta més als ritmes d’activitat diària, de manera que la llum de matí resulta més beneficiosa que la de tarda, i, per tant, és més beneficiosa per a la salut i contribueix a un millor estat d’ànim.

Publicitat
Comentaris
To Top