Oci i cultura

El repte de pujar 320 actors a l’escenari, al Teatre Sant Vicenç

Fa quasi un any que el Teatre Sant Vicenç va començar la preparació i assajos de l’obra / NÚRIA FRUTOS

Poques vegades s’haurà vist a Sabadell una obra teatral amb un repartiment tan extens: fins a 320 actors i actrius participen en Oliver, el noi de l’orfenat, que s’estrena avui (20 h) al Teatre Sant Vicenç.

De fet, són tants que l’equip de coordinació i direcció de l’obra ha hagut de dividir-los en dos grups de 160, que s’alternaran les funcions (en dissabtes i diumenges). Què ha passat, però, per arribar a un repartiment tan nombrós? Marcel Castillejo, membre de l’equip, ho revela: “Enguany fem el 30è aniversari del taller de teatre infantil i juvenil. I volíem fer una celebració especial, fent-ne tothom partícip”. 

Per això, els prop de 230 nens, nenes i joves que integren actualment el taller tenen un paper a l’obra. Seves seran les escenes inicials a l’orfenat, així com part de la figuració dels carrers de Londres. 

Publicitat

Cal afegir-hi un grup d’uns 50 pares i mares dels infants del taller, que han estat convidats a participar en l’obra i que seran els figurants d’una sòrdida taverna de Londres. A banda, hi ha un nombrós grup d’antics alumnes del taller que realitzen els personatges adults. En total, prop de 320. 

Un multitudinari elenc per donar vida a l’obra de Charles Dickens, que no per casualitat ha estat l’elegida. “Oliver, el noi de l’orfenat va ser l’obra musical que vam representar fa 30 anys i que va ser una revolució per al Sant Vicenç”, explica Castillejo. “L’entitat llavors era molt petita i els infants no hi intervenien gaire. Però amb aquesta obra es va engrescar la canalla del barri a venir-hi i va ser tot un èxit. Així que es va pensar que calia mantenir i consolidar el grup, motiu pel qual es va crear el taller”, contextualitza Castillejo.

I de llavors ençà, han passat 30 anys. “De fet, alguns nens i nenes que actuaven fa 30 anys també ho fan ara, però amb papers d’adults. Jaume Pont, que era l’Oliver original, ara fa del Vell Fagim”, diu Castillejo. També tornen Francesc Roca Mora, Alba López i molts altres. Avui, tots ells seran a l’escenari. 

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top