Ciutat

Veïns de La Nit denuncien crits i baralles al carrer

“N’estic farta, tinc dret a descansar”, s’indigna M. L. C, una veïna octogenària del carrer d’en Font. Es refereix als continus “crits i baralles” durant les nits de dijous, divendres i dissabtes, que s’arrosseguen des de l’obertura del local La Nit, ubicat al carrer de Sant Quirze, el passat 5 de juliol.

Les denúncies que els veïns han fet arribar a l’Ajuntament i a la síndica de greuges assenyalen que el “conflicte” no és tant amb el local, sinó amb els clients: baralles multitudinàries a la matinada, una post-festa al carrer un cop el local ha tancat i sorolls cada nit. Tot i això, un dels veïns afectats, V. C., assegura que el local tampoc compleix, ja que, tot i viure al final del carrer d’en Font, escolta la música des de casa. “La sala no està ben insonoritzada”, apunta.

Segons una comerciant de la zona, hi ha altres comportaments que degraden la zona. “Els joves orinen i vomiten als carrers i han augmentat la crema de papereres”, exposa, tot i que reconeix que no pot culpar directament el local.

“És un problema d’ús de l’espai públic”, afirma E.C., una veïna del carrer de Sant Quirze. Els veïns responsabilitzen directament l’Ajuntament i, de forma col·lateral, la Policia Municipal. Des del consistori asseguren que la policia ha actuat davant les trucades dels veïns, que van tenir lloc especialment durant els mesos d’estiu.

El carrer Sant Quirze, on està ubicat el local La Nit (a la dreta) / OSCAR ESPINOSA

La Nit és un local musical de només quatre mesos de vida, que ocupa un espai que feia més de tres anys que estava en desús. Les molèsties –i les denúncies– van aparèixer des de l’obertura de l’establiment, “les primeres setmanes van ser horribles”, recorda M. L. C., i continuen malgrat les denúncies, tot i que en menor intensitat per l’arribada de la tardor.

A la zona hi ha precedents: un conegut local musical ubicat al carrer d’en Font i tancat fa més de dos anys va provocar una llarga batalla amb el veïnat per motius molt similars. Els veïns es plantegen com combinar el dret dels joves a disposar d’una oferta d’oci a la ciutat i el dret al descans de la resta.

Els costa d’entendre que s’atorguin llicències d’oci nocturn a locals situats “entre casa i casa”, i estan fent una recollida de signatures proposant moure els bars musicals a zones aïllades dels veïns. Ara, diuen, toca que el consistori mogui fitxa.

Comentaris
To Top