Ciutat

Bloqueig a una moció de Ciutadans contra la “violència en democràcia”

Agents de policia davant d'una foguera que comença a cremar a l'entorn de la delegació del govern espanyol a Barcelona el 15 d'octubre del 2019. Pla general. (Horitzontal)
Agents de policia davant d'una foguera que comença a cremar a l'entorn de la delegació del govern espanyol a Barcelona el 15 d'octubre del 2019 / ACN

Els grups municipals de Podem, ERC, Junts per Sabadell i la Crida per Sabadell han impedit que prosperés una moció de Ciutadans en què es condemnava la “violència en democràcia”. Es tracta d’una referència explícita als aldarulls que hi ha hagut a Catalunya, així com a Sabadell, després que es fes pública la sentència del judici al Procés.

Així, en el text, la força rebutjava “l’assetjament que estan patint Guàrdia Civil, Policia Nacional i Mossos d’Esquadra per part de sectors independentistes”, agraint la tasca d’aquests cossos per garantir “la seguretat i la convivència de tots els catalans”. Una presència que consideren “absolutament necessària i convenient”, i en referència a l’operació Judes, amb quatre detinguts a Sabadell, dos dels quals van ser traslladats a Madrid i dos més van ser deixats en llibertat.

El text també destacava “l’actitud irresponsable d’alguns polítics que persisteixen a buscar la divisió, la radicalització i el qüestionament de les institucions de l’Estat i de la vigència de l’Estat democràtic de dret”. El portaveu taronja, Adrián Hernández, critica que “els partits separatistes estan de nou aprovant des de les diferents institucions democràtiques resolucions expressament declarades il·legals pel Tribunal Constitucional i mocions que superen amb escreix les competències d’aquests organismes i que atempten directament contra l’Estat de dret i la democràcia”.

Comentaris
To Top