Publicitat
LOURDES CIURÓ

Sabadell, ciutat universitària

[Per Lourdes Ciuró, portaveu de Junts per Sabadell]

Sabadell disposa de moltes oportunitats i potencialitats que malgrat els anys d’estancament, de crisi i de manca de projecte o visió política no ha tingut l’oportunitat de fer-ho possible i ja ha arribat el moment de canviar les maneres de fer. Posaré un exemple: una eina de transformació són les ordenances fiscals. És una eina cabdal però que ha de tenir sentit de futur i intencionalitat. No ens podem limitar a presentar una proposta de pujada d’impostos sense tenir clar un projecte definit i de com invertirem els diners per millorar la qualitat de vida dels i les sabadellenques.

Nosaltres creiem que les ordenances són l’avantsala del pressupost. Recaptes per invertir i inverteixes per transformar d’acord amb un projecte de ciutat predefinit.

I avui cal repensar la ciutat, perquè hem d’afrontar vells i nous problemes i construir entre tots una ciutat millor: en educació, en oportunitats de feina de qualitat, en la reducció de les desigualtats, en la millora de l’espai públic i la mobilitat per combatre i alhora adaptar-nos a la crisi climàtica, entre altres.

I per fer-ho caldrà dedicar esforços en accions adreçades al desenvolupament de la promoció econòmica i la captació de noves empreses i de talent. Empreses que un cop arrelades a la ciutat també contribuiran en l’esforç fiscal i per tant podrem ajudar a reduir també la càrrega fiscal de les famílies.

I si parlem de talent, hem de parlar del nostre campus universitari, avui amagat, poc promocionat i, fins i tot, deslluït. Un espai infrautilitzat, en un entorn descuidat i poc atractiu, malgrat el potencial paisatgístic i natural del balcó del Ripoll. El campus Sabadell, un diamant encara en brut i tanmateix una estratègica infraestructura de ciutat que ha de liderar el que ha de ser clúster del coneixement de la ciutat. Un més que possible 22@ tecnològic i de coneixement.

Publicitat

Des de Junts per Sabadell sempre hem defensat que la pacificació de la Gran Via és la gran oportunitat de transformació de la ciutat i de renaixement econòmic de la mà de la innovació i del coneixement i entorn de patrimoni històric, industrial i natural que ho facilita.

Per què no aprofitem més les sinergies existents en aquest rectangle de coneixement que compren l’Hospital universitari del Taulí, el campus de UAB, la Fira, l’ESDI fins a l’Aeroport? Universitat, transferència de coneixement, innovació tecnològica i medi ambient han de ser els eixos que dibuixin un nou espai de creixement sostenible al voltant de la recerca i del talent.

Des de Junts per Sabadell creiem en les potencialitats de la ciutat. Tenim projecte i visió política. És per això que aquest mes presentarem una moció al ple de l’Ajuntament per instar el govern que aposti decididament i sense més demora pel campus universitari de Sabadell, desenvolupant el Pla General d’Ordenació del balcó del Ripoll, que es va aprovar el passat mes d’abril. Volem que aquest espai sigui referència del que ha de ser el canvi i la transformació de la nostra ciutat. Incorporant l’Artèxtil a la xarxa de coneixement de la ciutat.

Si creiem en el talent i el futur del nostre campus universitari com a generador de coneixement i d’oportunitats, cal posar fil a l’agulla a aquest pla i actuar amb idees, voluntat política i pressupost, i aquest és el primer pas.

Nota de l’editor: El D.S. obre les seves pàgines a les opinions dels grups municipals amb representació a l’Ajuntament, que es publicaran segons ordre d’arribada i de forma equitativa.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top