Ciutat

La reparació de set comunitats de Torreguitart, a punt

Més de 200 famílies de Torreguitart veuen la llum al final del túnel després de més de vint anys de batalla judicial i paperassa: comencen les obres per a la rehabilitació dels seus habitatges, que tenen patologies estructurals i vicis ocults. El pròxim 4 de novembre, les bastides estaran instal·lades a l’edifici més petit –a la plaça d’Espanya 17-20–, una obra que tindrà una durada de mig any. “Aquesta notícia és un èxit veïnal”, exposa el president de l’Associació de Veïns de Torreguitart, Antonio Recio.

Paral·lelament, el 2 de desembre, s’iniciaran les obres a l’edifici gran –a la plaça d’Espanya 26-31–, que s’allargarà previsiblement nou mesos. Finalment, el 2 de març del 2020, els obrers es desplaçaran a Alcalde Moix 16-18 i hi treballaran durant vuit mesos. L’obra ascendeix a 1 milió d’euros.

La reparació té dos pagadors: l’empresa municipal d’habitatge Vimusa –la promotora dels edificis afectats– i la Generalitat. Vimusa ja ha aportat la seva part mitjançant les subvencions per a la rehabilitació d’edificis, que són complementàries a les ajudes econòmiques que aporta la Generalitat. Alhora, l’empresa municipal ha avançat el percentatge de diners que la Generalitat destinarà a la reparació dels 17 blocs de Torreguitart, 300.000 euros. “Després d’anys de reivindicació, agraïm al quadripartit que solucionés el conflicte”, exposa Recio.

Un dels habitatges afectats / Victòria Rovira

La negociació entre els afectats, Vimusa i la Generalitat “s’ha allargat massa”, perquè els veïns volien assegurar-se que les obres tinguessin cost zero per als afectats, expliquen. “No podíem ser els avals del crèdit”, argumenta un dels representants. En aquest sentit, l’empresa municipal, que ha de recuperar el crèdit que ha avançat, demanava que fossin els veïns qui assumissin un possible impagament de la Generalitat. Finalment, però, s’ha acordat que l’aval sigui l’Agència de l’Habitatge, un organisme dependent de la Generalitat.

Comentaris
To Top