Publicitat
Ciutat

L'Ajuntament replantejarà el procés participatiu Construint Ciutat

Imatge de la campanya d'edicions anteriors / DS

[P. J. Armengou / Albert Segura]

El govern de Sabadell replantejarà el procés participatiu Construint Ciutat, impulsat per l'anterior executiu local, i que deixava en mans de la ciutadania el destí de determinats imports perquè entitats de la ciutat desenvolupessin projectes. L'anàlisi es farà d'acord amb els resultats obtinguts en les darreres convocatòries, i que van generar dificultats en el cobrament dels imports establerts per part de les entitats o el simple pas de projecte a realitat.

Així ho ha anunciat el primer tinent d'alcaldessa i portaveu del govern municipal, Pol Gibert, en roda de premsa aquest dilluns. Tot i que no ha determinat el futur del mecanisme, sí que ha destacat que hi ha aspectes positius i negatius del propi procés. “S'ha de decidir com replantejar la iniciativa, que ha tingut pros i contres”, ha destacat Gibert. S'espera que en les properes setmanes hi pugui haver un pronunciament en ferm per part de l'executiu.

Publicitat

Més de la meitat, sense fer

Tal com va avançar el D. S. a principis d’octubre, un 60% dels projectes guanyadors del programa encara no s’han pogut portar a terme. Només vint de les cinquanta propostes ciutadanes de les tres edicions del procés s’han fet efectives. Tot i que el compromís de l’actual consistori és mantenir els pressupostos atorgats fins ara, el futur del programa en sí no està clar.

Segons les bases del programa, les entitats participants en el ‘Construint Ciutat’ del 2019 haurien de rebre el 80% de la subvenció abans del 2020, però ben poques han rebut els diners. El ple municipal del proper 5 de novembre, de fet, té previst aprovar el 20% de l’import adjudicat a les 13 propostes de serveis comunitaris aprovades aquest any. S’espera que tots els projectes estiguin finançats i acabats al juny del 2020.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top