Ciutat

La recollida de l’oliva tradicional, al Parc Central

Un veí recollint olives al Parc Central del Vallès / Marc Belmonte

Carregats amb canyes per fer caure les olives ja madures, un recipient on guardar-les i vestits amb roba còmoda, al voltant d’una desena de persones d’origen andalús –la majoria de Jaén– es va reunir divendres passat al Parc Central del Vallès per recollir olives i dur-les a un molí de la comarca veïna, el Vallès Oriental, i produir oli. Així, assaboreixen la seva terra natal des de Sabadell.

A banda del parc situat al barri de Campoamor, també han treballat les oliveres del bosc de Can Deu i Castellar. “Si les tenim aquí i ningú les recull, per què no aprofitar-les?”, es pregunta un dels jubilats. “D’aquesta forma, tampoc es fan malbé”, apunta. El recol·lector recorda la seva feina als camps de Jaén: és un treball “molt dur”, però l’artesania és “pura vocació i es troba a faltar”. Les varietats que recullen a Sabadell són, especialment, la Gordal i Arbequina, “tot i que mai serà l’or líquid que tenim a Jaén”, aposta, orgullós del patrimoni del seu poble natal.

Un dels veïns recollint olives al Parc Central / Marc Belmonte

/ Marc Belmonte

Publicitat
Comentaris
To Top