Publicitat
Ciutat

Una grua s’endurà les bicicletes abandonades en aparcaments segurs

Bicicletes al passeig de la Plaça Major / LLUÍS FRANCO

El ple de Sabadell ha aprovat aquest dimarts inicialment la modificació de l’establiment del servei públic d’aparcaments segurs de bicicletes. La principal modificació se centra en la proposta del govern de Sabadell, que planteja que la grua municipal retiri les bicicletes que excedeixin el temps d’estada.

Aquest és un mecanisme que eleva el tracte d’aquest mitjà de transport al d’altres vehicles com el cotxe, i que comptarà amb quotes tant pel que fa al trasllat fins al dipòsit de Can Marcet com per la seva estada. Es tracta d’una mesura que té com a objectiu evitar que quedin bicicletes abandonades en aquests espais d’ús comú. Concretament, són cinc aparcaments segurs que comptaran amb un total de 80 places i que s’ubicaran a cinc estacions de la ciutat, tant de Rodalies com de Ferrocarrils de la Generalitat, a més d’una gàbia que s’instal·larà a l’estació de Sabadell Centre.

El servei d’aparcament serà gratuït i només hi tindran accés els usuaris registrats, de manera que no serà com els que estem acostumats a veure, amb línies d’u invertides com el que hi ha al passeig de la Plaça Major. Aquí, però, si una bicicleta supera el temps d’estada permès, correrà el risc de ser traslladada al dipòsit municipal, a Can Marcet, on el seu propietari rebrà un tracte similar al d’un conductor a qui el cotxe se li ha endut la grua. Cada usuari de bicicleta s’identificarà amb un codi propi a l’hora de deixar i de retirar la bicicleta de l’aparcament, i disposarà d’un màxim de 48 hores en dies entre setmana, i de 72 en caps de setmana i festius.

Quan el sistema detecti que s’ha superat aquest temps, l’informarà a través d’un SMS o un correu electrònic, i a partir d’aquí s’esperarà 48 hores més que es reculli la bicicleta. Si el propietari no ho fa, s’enviarà una carta certificada al domicili que tingui assignat. Si després de tots aquests avisos no la retira, la grua la recollirà i la traslladarà al dipòsit.

Quines són les taxes?

D’acord amb el que estableixen les ordenances fiscals, s’aplicarà a la retirada de bicicleta dos recàrrecs, un per al trasllat a Can Marcet i un altre per l’estada. Així, el transport al dipòsit suposarà una tarifa fixa de 8,85 euros. A banda, cada dia que la bicicleta estigui al dipòsit municipal suposarà un cost per al propietari de 2,25 euros. La mesura se sotmetrà al període de temps de consulta corresponent de 30 dies, es durà a aprovació definitiva i s’aplicarà amb l’entrada en funcionament del servei, el 2020.

Publicitat
Comentaris
To Top