Ciutat

Òmnium porta la campanya d’autoinculpacions per la sentència als jutjats de Sabadell

La campanya d’Òmnium Cultural per autoinculpar-se per la sentència del Procés ha arribat avui als jutjats de Sabadell. La convocatòria és de 9 h a 14 h i a primera hora una cinquantena de persones han tramitat la documentació.

Dues dones omplen el formulari per autoinculpar-se i, de fons, la cua per entrar als jutjats / D.S.

Amb aquesta campanya, els participants volen solidaritzar-se amb les persones sentenciades perquè també consideren que han comès els mateixos delictes. “L’1 d’octubre vam anar a votar, organitzar o defensar això. Som solidaris perquè és el mateix tema i tant ells com nosaltres som innocents”, assegura la presidenta d’Òmnium Sabadell, Teresa Mira. I afegeix que aquesta autoinculpació també és “autoinnocència” perquè “no pot ser que hi hagi tants culpables”.

Una de les persones que s’ha autoinculpat, Carme Salvans, explica que ho ha fet perquè “els presos polítics estan a la presó per defensar els nostres drets, no han fet res més que això. Si ells hi són, nosaltres també hi hauríem de ser”. El membre de l’Entesa per Sabadell Isidre Soler també hi ha assistit aquest matí perquè “ens sentim partícips d’aquests fets que no són delicte”. Per Josep Gambús, que també volia autoinculpar-se, es tracta d’un acte de solidaritat amb els empresonats. “Com que també hi vaig participar [a l’1-O] crec que és un deure personal autoinculpar-me”, ha apuntat.

Cua als jutjats de Sabadell de gent que es volia autoinculpar en la campanya promoguda per Òmnium / D.S.

El TSJC ha limitat l’accés als jutjats catalans per autoinculpar-se a unes 25 persones aproximadament, en funció dels mitjans de què disposi cada seu judicial. Si totes les persones que volen fer-ho no poden, des d’Òmnium presentaran una reclamació.

Comentaris
To Top