Ciutat

La CUP insta a bloquejar el Congrés en l’acte final de campanya a Sabadell

Mireia Vehí, aquest divendres a Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

La CUP insta a bloquejar el Congrés en considerar que el govern sortint de les urnes el proper diumenge no serà “solució per a res”, donat que no confia en les propostes que pot posar sobre la taula un eventual govern del PSOE. La formació anticapitalista ha escollit una plaça tan simbòlica com la de les Dones del Tèxtil, l’antiga Marcet, i on el 23 de setembre va quedar detingut un dels membres del CDR local, Xavi Duch, per fer l’acte final de campanya de les eleccions generals. Amb tot el ferro, la cita ha comptat amb la candidata, Mireia Vehí, però també qui va ser alcalde fins el juliol, Maties Serracant (Crida per Sabadell).

“El proper govern no serà la solució a res, el PSC no és part de la solució, és part del problema, és règim, és el mateix que el dels GAL”, ha assenyalat Vehí. Per aquest motiu ha assegurat: “No és que no l’investirem, és que el combatrem, l’única campanya que han fet a Catalunya ha estat la de les hòsties”, ha afegit.

Maties Serracant, aquest divendres a Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

Amb tot, ha declinat l’oferta de Junts per Catalunya de fer un front comú a Madrid, assegurant no compartir la mateixa tradició política. “Serà irònic quan l’aparell de l’Estat comenci a il·legalitzar partits i ho faci amb una llei que van aprovar amb Convergència”, ha assenyalat. Vehí ha animat a tothom a què participi aquest dissabte en els actes que ha convocat arreu del país el Tsunami Democràtic, també a Sabadell.

Juntament amb Vehí també ha parlat Eulàlia Reguant, que ha començat enviant una abraçada a Clara Ponsatí, que aquesta mateixa tarda s’ha sabut que la justícia del Regne Unit ha admès a tràmit l’euroordre contra ella. En el seu discurs ha enviat una encàrrec  al conseller d’Interior, Miquel Buch: “Pot decidir si destina 8.000 mossos o no al carrer el proper diumenge, li exigim que mentre no dimiteix o és cessat garanteixi que la gent pot votar amb normalitat, i que els Mossos no estaran vigilant la gent”, ha expressat.

Eulàlia Reguant, aquest divendres a Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

Presència vallesana

Dos dels candidats vallesans, Pilar Castillejos i Ignasi Bea, han obert foc amb un discurs clarament crític amb la “repressió policial” que s’ha vist als carrers després de fer-se pública la sentència del judici del procés. “Han infringit totes les regles i protocols”, ha expressat Castillejos, mentre que Bea ha fet esment al fet que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, hagi agraït la presència dels agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional: “Ells han vingut a atonyinar de valent la nostra gent aquests dies”, ha assenyalat.

L’exalcalde de Sabadell Maties Serracant també ha pres part en l’acte, recordat dos sabadellencs detinguts com ho són Carme Forcadell i Jordi Cuixart, així com els dos membres del CDR detinguts el 23 de setembre, Xavi Duch i Jordi Ros. “L’única solució per sortir del fangar és no arronsar-nos”, ha dit.

Acte de la CUP, aquest divendres a Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

Comentaris
To Top