Ciutat

ERC hauria guanyat les eleccions a Catalunya, segons el sondeig de TV3

Gabriel Rufián, votant aquest diumenge a Sabadell / ALBERT SEGURA

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) hauria guanyat les eleccions generals a Catalunya, segons el sondeig de TV3. La formació liderada pel sabadellenc Gabriel Rufián hauria sobrepassat el PSC de Meritxell Batet, amb uns resultats que donarien als republicans entre 13 i 14 escons i als socialistes 12 i 13. JxCat aconseguiria 6-7 diputats, de manera que podria repetir resultats o perdre un escó. La CUP entraria al Congrés amb 3 o 4 diputats.

Els resultats corresponen a la segona cita electoral per designar els representants al Congrés dels Diputats aquest any 2019, després que les eleccions del passat mes d’abril no van permetre una entesa entre les forces per configurar un nou govern. Respecte les passades eleccions, la participació ha baixat.

A Sabadell hi ha hagut una davallada, i a les 18.00 hores la participació era del 61,71% (-4,71%), mentre que a les 14h era del 42,34% (-2,34%). La jornada electoral s’està desenvolupant sense problemes als 226 col·legis electorals de Sabadell, on dos agents dels Mossos d’Esquadra acompanyen des de l’inici fins el final els membres de les meses. En alguns centres ja hi havia cues abans d’obrir portes, a les 9.00 hores. En alguns altres s’ha pogut veure com repartidors de Correus han traslladat a les meses el vot emès per correu, una opció que a Catalunya han escollit un total de 73.279 persones.

El PSOE s’imposa en el conjunt d’Espanya

En el conjunt de l’Estat, el PSOE guanyaria les eleccions amb una forquilla d’entre 114-119 escons. Amb aquests resultats, el PSOE empitjoraria els 123 escons del 28-A. En canvi, el PP pujaria de 66 diputats a 85-90, i Vox se situaria com a tercera força a la cambra baixa espanyola, passant de 24 escons a 56-59. Unides Podem baixaria dels 42 diputats actuals a 30-34, mentre que Cs es desplomaria, passant de 57 diputats a 14-15. Més País entraria a la cambra baixa espanyola amb 3 diputats.

Segons el sondeig, el PNB podria mantenir els 6 diputats de l’abril o millorar fins a 7, mentre que EH-Bildu n’obtindria entre 3 i 4, de manera que en podria perdre un.

Comentaris
To Top