Ciutat

MAPES | Consulta els resultats del 10-N a Sabadell, carrer per carrer

Nova victòria dels socialistes a Sabadell. El PSC va tornar a ser el partit més votat en les eleccions generals del 10-N i encadena així tres eleccions consecutives com a primera força a la ciutat. 27.024 vots (23,99% dels sufragis) que es reparteixen per tota la ciutat i que tornen a deixar una imatge roja de Sabadell des de l’aire. Tot i així, el mapa de vot per veïnats –seccions censals– mostra tres cares de la ciutat: un casc antic de Junts per Catalunya, un centre ampli fins a Can Feu i Gràcia on domina ERC i la resta de barris, on dominen amb claredat els socialistes i li atorguen la victòria.

De nou, el triomf del PSC va venir dels suports en els veïnats perifèrics. La Concòrdia, Can Llong, Can Rull (al nord de la ciutat), Espronceda i Campoamor (al sud) van ser algunes de les zones on els socialistes va tornar a demostrar que tenen el seu calador de vots. Allà van registrar percentatges de suports propers o fins i tot superior al 40%. En concret, a la illa de cases de Torre-romeu entre els carrers de Sau, Sant Maurici i Ivars d’Urgell, copen el màxim del 45,2% dels vots, com es pot veure en el mapa inferior.

Per interpretar aquest mapa has de saber que correspon a la divisió per seccions censals, una unitat més petita que un districte i un barri i similar a una illa de cases. D’aquesta manera, pots saber els resultats per veïnats.

El centre va tornar a ser diferent, amb uns suports repartits entre ERC i Junts. La formació de Carles Puigdemont –que duia Laura Borràs com a candidata al Congrés– aconsegueix els seus millors resultats al nucli antic, on recullen suports superiors al 30% i on l’independentisme s’imposa amb claredat. Com més ens allunyem del rovell de l’ou, el sobiranisme vira a ERC, que s’imposa en barris com la Creu Alta, Can Feu i Gràcia, recollint més d’un terç dels vots d’aquestes zones.

Cal una menció a part per a Vox. L’extrema dreta ha ampliat les seves forces al Congrés dels Diputats i això també s’ha vist reflectit en els seus resultats a Sabadell. Els seus millors resultats és a una veïnat d’Espronceda, on s’endú el 15,2% dels vots, mentre que els seus pitjors resultats són al nucli del centre, on també hi ha menys suports en general per la resta de formacions constitucionalistes (PSC, PP, Cs).

Tot seguit es recullen el mapes de vots (en percentatge) per seccions censals dels partits que han obtingut representació al consistori:

La Sabadell del PSC

La Sabadell d’ERC

La Sabadell dels comuns

La Sabadell de Junts

La Sabadell de Vox

MAPES | Els resultats de les eleccions generals a Sabadell, districte a districte

Comentaris
To Top