Publicitat
Ciutat

Marcet ja és Dones del Tèxtil a tots els efectes

L'Ajuntament ha iniciat el canvi de plaques de la plaça del centre

La nova placa de la plaça de les Dones del Tèxtil / ALBERT SEGURA

L'Ajuntament de Sabadell ha canviat aquest dimarts les plaques que identifiquen la plaça de les Dones del Tèxtil, altrament coneguda com a plaça Marcet. El ple municipal va aprovar el canvi en el nomenclàtor el passat mes de maig, per substituir el nom d'aquest emplaçament del Centre per dedicar-lo a les dones que van dedicar la seva vida professional al sector que distingeix l'època industrial més brillant de la capital vallesana.

El darrer acte públic que van presidir les antigues plaques van ser el tancament de campanya de les eleccions generals que la CUP va celebrar divendres passat a la plaça, partit integrat, precisament, en la Crida per Sabadell, formació que ostentava l'alcaldia en el tram final del mandat, quan es va aprovar el canvi del nomenclàtor. Ara per ara, però, només s'ha substituït una de les plaques, la que fa cantonada amb el carrer Convent, mentre que les altres han estat simplement retirades.

Publicitat

Espai on hi havia una de les plaques de l'antiga plaça Marcet / ALBERT SEGURA

Caldrà, a més de fer un canvi de xip per incorporar del tot en el llenguatge quotidià el nom de la plaça, i que cercadors com el de mapes de Google també s'actualitzin.

En els propers dies s'acabaran de col·locar les plaques restants, i també es procedirà a senyalar correctament la plaça dedicada a Clara Campoamor, que substituirà la d’Antoni Llonch, que com Marcet, va ostentar l'alcaldia durant un tram del franquisme.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top