Publicitat
Oci i cultura

Una retrospectiva mostra els 40 anys de 'Joseo' a la pintura

Un dels quadres de ‘Joseo’ exposats a l’Hotel Arrahona / CEDIDA

El polifacètic artista Joseo García Millán, Joseo, estrena l’exposició Perspectiva a l’Hotel Arrahona (carretera de Barcelona), organitzada per Tandem Art. Es tracta d’una mostra retrospectiva del conjunt de la seva obra des del 1979 fins a l’actual 2019. “Celebro així els quaranta anys d’exposicions que vaig iniciar en la ja desapareguda Pinacoteca de Sabadell”.

Igualment, en els anys 80 exposa a altres locals de la ciutat com Tot Art, Intel·lecte, Cau d’Art... També imparteix classe en algunes d’aquestes galeries. Tot i això, la seva darrera mostra en solitari a Sabadell data del 1990. “Va ser a Gabarro Art, quan encara estava a la rambla de Sabadell”, rememora Joseo García.

En els darrers anys ha exposat a capitals catalanes com Barcelona, Tarragona i Lleida; però també ha fet el salt a galeries ubicades a París, Arles, Brussel·les i Los Angeles.

Joseo també és galerista, comissari d’exposició i professor de Belles Arts. Una variada paleta d’activitats que ha compaginat impartint classes a l’acadèmia d’art Estudi 56, inaugurat l’any 1986 i que el mateix Joseo ha dirigit fins al seu tancament el 2012.

Publicitat

El pas per Eivissa

Un any més tard, l’artista posa en marxa la galeria d’art Tandem Art (carretera de Barcelona), on impulsa exposicions d’artistes estatals. El 2017 fa un salt fora de la ciutat i es desplaça a Eivissa, on promou exposicions itinerants a diversos hotels de l’illa en el marc d’Ibzart17.

El 2018, però, torna a fer servir Sabadell com a base d’operacions i comissaria el Travelling ART Exhibition, movent obra entre l’Hotel Arrahona i els establiments Anglí i Monumental de Barcelona.

Ara, coincidint amb els 40 anys que separen un jove Joseo de 22 anys amb un altre de 66, presenta aquesta retrospectiva en un escenari que també li resulta familiar, com és l’Hotel Arrahona.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top