Publicitat
Ciutat

El diàleg interreligiós celebra el seu vintè aniversari a la ciutat

Diverses comunitats de la ciutat participaran en un acte commemoratiu que començarà a la plaça Vila Arrufat i finalitzarà al Casal Pere Quart

Musulmans resant durant la celebració de l'Eid al-Fitr / ÓSCAR ESPINOSA

En una cantonada de la plaça Vila Arrufat hi ha tres arbres ben diferents: una olivera, un xiprer i un llorer. Simbolitzen la pau, l’acolliment i la victòria. Van ser plantats l’any 2000 durant la primera trobada del grup de diàleg interreligiós de Sabadell, en el qual van participar fidels de diferents creences. Entre altres, musulmans, catòlics, baptistes, i budistes. Prop de vint anys després, aquest indret serà de nou escenari del mateix acte interreligiós i ecumènic.

L’acte, que es farà el proper divendres 15 de novembre, començarà a les 17 h a la plaça de Vila Arrufat. Concretament a la cantonada entre el carrer Lacy i el carrer del Migdia. Intervindrà en primer lloc Maria Teresa Relat, membre fundador del grup de diàleg interreligiós del Moviment Ecumènic de Sabadell. L’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, finalment no podrà assistir a l'acte.

Publicitat

Encara a la plaça Vila Arrufat, una coral formada per membres de diverses comunitats religioses i dirigida per Marc Alguersuari interpretarà en català el famós Cant de joia o Oda a l’Alegria, pertanyent a la novena simfonia de Ludwig Van Beethoven, amb lletra del poeta alemany Friedrich Schiller.

Els participants es desplaçaran després al Casal Pere Quart, a la Rambla, on Francesc Torredeflot, director de l’Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós (AUDIR), dirigirà unes paraules als assistents. Tot seguit hi haurà torn perquè membres de cada comunitat expliquin el diàleg interreligiós. Després d’uns minuts de silenci, es cantarà El vent i s’oferirà un petit refrigeri.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top