Vallès

Indignació pel Tribut Metropolità: “No volem pagar, de cap manera!”

Manifestació a Barberà / GUILLEM PLANS

En arribar la primera factura, la indignació va començar a escampar-se com una taca d’oli. Per grups de WhatsApp, xarxes socials, a les converses del mercat i a les escales de veïns. Des d’aquest any, l’estatus de Barberà del Vallès ha canviat i el municipi s’ha integrat en la Zona 1 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Tal com ha passat a altres ciutats del Vallès Occidental, com Cerdanyola, Ripollet, Sant Cugat o Badia, això ha repercutit a la butxaca de molts ciutadans, que han hagut de pagar el Tribut Metropolità, un impost sobre els béns immobles, que afecta propietaris de pisos, places de pàrquing, locals, naus industrials o comerços.

“No volem cap mena de rebaixa, el que volem és no pagar. De cap manera!”, irromp una veu emprenyada, entre el xivarri de la manifestació convocada ahir davant de l’Ajuntament. En segons, els formularis per recollir firmes s’acaben. “La setmana que ve n’hi haurà més!”, es diu des d’un micròfon. La intenció és, en signatures, arribar al mateix nombre de vots que va obtenir el PSC a les anteriors eleccions municipals, 3.941.  Hi ha cassolades, xiulets i es demana la dimissió de l’alcalde. Sense cap plataforma a darrere, centenars de veïns mostren el seu rebuig a l’impost cadastral. Dimecres vinent, els barberencs tornaran a concentrar-se.

Falta d’inversions

El canvi d’estatus ha abaratit la connexió a Barcelona amb tren, ja que s’ha passat a pertànyer a la zona 1. Però els veïns pensen que no compensa: “No surt a compte ser a l’AMB. No han invertit en transport, ni serveis. És injust”, denuncia Sílvia Martínez, una de les impulsores de la manifestació.

Sílvia Martínez, una de les veïnes que ha convocat la manifestació davant de l’Ajuntament de Barberà / G.P.

Comentaris
To Top