Publicitat
Ciutat

Sabadell registra 162 denúncies penals per violència contra la dona al 2019

Presentació de les dades a l'Ajuntament de Sabadell / ALBERT SEGURA

La policia ha registrat aquest any 162 denúncies penals vinculades amb violència contra la dona a Sabadell, quan al 2018 van ser 151. Es tracta d’una xifra que respon a l’increment de la visibilitat dels serveis que es presten de la ciutat, segons l’Ajuntament, i que han reduït la por de moltes dones a fer pública la seva situació amb la finalitat de trobar suport. En total es van practicar 53 detencions per agressions masclistes, més del doble que al 2018, quan se’n van fer 25.

Es tracta de dades que l’Ajuntament ha fet públiques aquest dimarts, en el marc de la presentació dels actes que es duen a terme a la ciutat al voltant del 25-N, dia en què es commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències envers les Dones. En la presentació s’ha posat de manifest el bon funcionament del servei local, on hi participen el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i la Policia Municipal, entre altres.

Segons dades policials, fins el 30 d’octubre s’havien registrat 462 casos en què la dona havia estat víctima, un increment respecte el 2018, quan es van registrar 363. Del total, 369 corresponen a violència, i d’ells, 251 a violència masclista.  D’aquests casos, 76 són de violència domèstica i 26 d’assetjament sexual, mentre que 14 comptaven amb intervenció amb menors i 12 de conflictes de parella.

El global de denúncies penals registrades són de 162, 52 de les quals les han interposat directament a la Policia Municipal”, explica Isabel Gay, membre del Servei d’Atenció a la Víctima (SAV) de la Policia Municipal. Les nou restants les va interposar el cos directament d’ofici.

Publicitat

A més, aquest any s’ha detingut a 53 persones per agressions masclistes, mentre que al 2018 en van ser 25 els detinguts.

La violència masclista, principal problemàtica

Pel que fa al tipus de problemàtiques plantejades, la violència masclista suposa el 59% dels casos que reben al Servei de Feminismes i Diversitat. D’aquest volum, la violència psicològica suposa el 24,1% del total, seguit dels casos de violència física (17,2%). Els casos d’abús o assetjament sexual signifiquen un 4,5% dels registrats.

En aquest servei s’han obert aquest any 336 expedients, mentre que l’any passat van ser 324, i s’han fet unes 1.850 visites, tant de noves atencions com de persones que ja van ser ateses l’any passat i han tornat a sol·licitar suport. Hi destaca el nombre de menors atesos en aquest servei, 55, quan l’any passat van ser 53.

També cal destacar el perfil de les dones ateses, on el 47,1% tenen els estudis obligatoris acabats i el 45,1% un nivell d’estudis superiors. Tres de cada quatre són de nacionalitat espanyola, i el rang més ampli d’edat és el comprès entre els 31 i els 50 anys, que suposa el 60,64% de les atencions.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top