Ciutat

El president de Moventia, Miquel Martí, premi Tenacitat 2019

El president de Moventia ha rebut el guardó aquest dijous al vespre a Sabadell

Martí, rebent el premi de mans de Sara Martín / LLUÍS FRANCO

El Rotary Club de Sabadell ha entregat aquest dijous al vespre el premi Tenacitat 2019, Ciutat de Sabadell, que enguany ha recaigut en l’empresari local Miquel Martí, president de la companyia de mobilitat Moventia. L’acte s’ha celebrat a la sala modernista de la Fundació 1859 Caixa Sabadell i hi han assistit nombroses personalitats de la ciutat.

La comissió del premi ha valorat de Martí les facultats que caracteritzen algú tenaç; és a dir algú amb “resistència i constància“, però també amb “flexibilitat, sensibilitat, mal·leabilitat, capacitat de transmissió i esforç”. En concret, Sara Martín, presidenta del Rotary Club de Sabadell, ha destacat el caràcter emprenedor de Miquel Martí i la seva feina per aconseguir que els ciutadans estiguin “més i millors interconnectats”.

Gabriel Torras, director general de CETREM i amic de Martí, ha estat l’encarregat de presentar l’homenatjat. “Avui no es premia una empresa o una trajectòria professional. Sino la tenacitat d’una persona que ha aportat a la societat, que és ferm en les seves opinions i propòsits i que ha treballat amb obstinació i sense desistir amb la seva empresa”, ha dit Torras.

En el seu discurs d’acceptació del premi, un emocionat Miquel Martí ha agraït el guardó i ha volgut compartir-lo amb la resta de la família i amb tota l’empresa. “Ja m’agradaria a mi tenir la meitat dels valors que representa aquest premi, però per sort els que em faltaven els he complementat rodejant-me de les millors persones”, ha dit Martí. “Els atributs de tenacitat formen part de l’ADN de la meva família i de l’empresa”, ha recalcat l’empresari, que ha mostrat el seu compromís per transmetre el llegat familiar i els valors de l’esforç a les següents generacions.

Miquel Martí és des dels anys noranta president del grup Moventis, que inclou negocis de transport col·lectiu i concessionaris i tallers, amb presència a diversos indrets d’Espanya i França, així com a Finlàndia i Perú, on la companyia ha posat en marxa projectes de bicicleta compartida. Membre de la tercera generació d’una empresa familiar amb orígens sabadellencs l’any 1923, Martí lidera ara una empresa en constant creixement i líder en el seu sector. Participa també en diverses entitats econòmiques del país i és membre d’organitzacions públiques i privades de l’àmbit de la mobilitat.

El president de Moventia pren el relleu als premiats l’any 2018 i 2017, el compositor Benet Casablancas i l’oncòleg Joaquim Bellmunt; així com a les desenes de guardonats des de l’any 1985. Col·laboren amb el Rotary Club de Sabadell entitats com la Cambra de Comerç, la Fundació 1859 Caixa Sabadell, el Gremi de Fabricants, el Centre Metal·lúrgic i el CIESC, el Consell Intersectorial d’Empresaris.​ ​El Rotary Club és una organització internacional amb més d’un milió de membres i 35.000 grups locals, que porta a terme projectes filantòpics i solidaris en diversos àmbits.

Miquel Martí: “Renovar el parc automobilístic és el gran repte ecològic”

Comentaris
To Top