Publicitat
Ciutat

ProGat instal·larà 4 Catshotel a Can Rull, Can Deu i la Creu de Barberà

ProGat instal·larà 4 Catshotel a Can Rull, Can Deu i la Creu de Barberà

Tres antics contenidors de vidre reciclats per utilitzar de CatHotel / CEDIDA

El projecte té com a finalitat apropar les colònies de gats a la ciutadania i millorar-ne la gestió. Es tracta d’una proposta guanyadora dins del procés Construint Ciutat del 2018, i preveu la instal·lació de quatre Catshotel a tres barris de la ciutat. Un estaria situat a Can Deu, molt a prop del bosc, dos més a la Biblioteca de Ponent i a la Masia de Can Rull, i un quart a la Creu de Barberà.

Refugi segur

Aquests refugis es fan aprofitant els antics contenidors de vidre. Es perfora una petita porta per permetre l’entrada dels gats i una altra de més grossa a la part posterior per facilitar la neteja i el manteniment per part de la persona que en tingui cura. Per tal de fer més atractius aquests iglús, “l’entitat Llobregats, a través d’artistes voluntaris, els pintarà de forma atractiva”, explica Marta Iserte, voluntària de ProGat Sabadell. D’aquesta manera, afegeix, “tenim l’esperança d’evitar que siguin objectes de vandalisme”. Per parlar d’aquest i altres temes, aquest dissabte han celebrat a Sabadell les Primeres Jornades d’Alimentadores de colònies de gats controlades. L’objectiu és aconseguir la màxima participació de les anomenades alimentadores, a qui l’entitat va explicar el seu projecte.

Les alimentadores són aquelles persones que, de forma voluntària, es fan càrrec de les diferents colònies de gats que hi ha escampades per la ciutat. Els alimenten i en tenen cura. ProGat, però, vol que aquests voluntaris exerceixin un control més ampli sobre les colònies. Les jornades, doncs, van tractar del manual de bones pràctiques. I també de les ordenances municipals respecte a tinença d’animals, “que està molt bé sobre el paper, però que no es compleix”, assevera Marta Iserte.

Publicitat

Un altre objectiu de la trobada ha estat posar en contacte aquest col·lectiu de professionals amb la Protectora d’Animals perquè –segons Marta Iserte– “aquestes persones tendeixen a tenir por de la Protectora i quan hi ha un problema no els truquen. Ens truquen a nosaltres”. També es va parlar de la importància del treball en equip entre Progat i la Protectora d’Animals de Sabadell. 

Les adopcions

ProGat va aconseguir l’any passat cent adopcions i enguany ja en porten una cinquanta, però Isert adverteix que “aquesta no és la funció de ProGat”. En aquests moments hi ha, segons l’associació, 80 colònies de gats a la ciutat. En total, es calcula que la població felina de Sabadell és d’un miler d’animals. ProGat també ha iniciat una campanya per demanar més voluntaris que es prestin a capturar-los amb l’objectiu d’esterilitzar-los. El procediment sempre és el mateix. S’introdueix el gat dins d’una gàbia, atraient-lo amb menjar. Es porta al veterinari, es fa una revisió mèdica, i un cop acabada l’esterilització, diu Iserte, “és important retornar-lo a la seva colònia, al mateix lloc on s’ha fet la captura”.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top