Publicitat
Ciutat

El Taulí i l'ESDi signen un acord de col·laboració per impulsar projectes d'innovació en l'àmbit sanitari

El Taulí i l'ESDi signen un conveni de col·laboració per impulsar projectes en l'àmbit sanitari

La presentació del conveni Taulí - ESDi, aquest dijous / D.S.

El Taulí i l'ESDi han presentat aquest dijous un acord marc de col·laboració per al desenvolupament de projectes d’innovació en nous productes i serveis en l’àmbit sanitari. L'acord s'ha presentat en un acte a la sala La Capella de l'hospital, amb la presència de representants de les dues institucions i el suport de l'Ajuntament. No és la primera vegada que tant l'hospital com la universitat col·laboren, però faltava formalitzar la relació.

El director general del Parc Taulí, Joan Martí, ha explicat que aquesta entesa és un exemple més que Sabadell ha de tenir un clúster de salut aprofitant les organitzacions ja existents com l'hospital, l'ESDi i les empreses de la ciutat i la comarca per, en definitiva, millorar la vida de la ciutadania i generar "un pol d'innovació important al país". En aquesta línia, el director general de la Fundació per l’ESDi (FUNDIT), Antoni Garrell, subratlla que aquest eix d'institucions de la Gran Via no està prou reconegut tot i tenir un valor exponencial "si som capaços de cooperar", ha dit, reivindicant la voluntat de treballar per la ciutat. La FUNDIT aporta diners pel projecte, però la quantitat no ha transcendit perquè, en paraules de Garrell, "no són importants els diners sinó els resultats i el progrés de Sabadell".

Quatre projectes d'entrada

"Hem de parlar menys i fer més", ha reivindicat Antoni Garrell en la roda de premsa de presentació de l'acord, perquè "ens falta convertir el progrés tècnic i científic en progrés social", ja que "l’important no és la innovació, són les persones, que ens obliguen a crear productes i serveis per respondre a les seves necessitats". I per aquest motiu els ponents han volgut posar sobre la taula que ja hi ha quatre projectes que s'estan treballant amb la vista posada a poder-los aplicar al llarg de l'any que ve. L'encarregat de donar-ne més detalls ha estat el professor i dissenyador de l’Àmbit d’Experimentació i Aplicació de disseny gràfic de l'ESDi Carles Cabezón. 

Els primer projecte consisteix en substituir els gots de plàstic que s'utilitzen a l'hospital, al voltant d'un milió cada any. També es vol reduir la possibilitat de contaminació bacteriana entre dispositius que porten els metges, infermers i treballadors del centre, per la qual cosa es pensarà un element que substitueixi el llaç que porten tots els treballadors amb la seva targeta identificativa, i s'estudiarà l'ús del rellotge i del mòbil, que no s'acostumen a rentar i acumulen diferents bacteris.

En tercer lloc s'ha identificat que hi ha un problema de comunicació entre infermers i portalliteres, per la qual cosa es crearà una eina digital que permeti la gestió de tasques i control i posicionament d'aquestes persones per modernitzar el sistema i fer-lo més eficient. Finalment, es preveu dissenyar la nova planta infantil, que passarà de la quarta a la segona, i es farà seguint el patró de les actuacions de l’Onada de petits somriures. "Si aconseguim dissenyar instruments útils que realment entrin en l’hàbit dels treballadors, poden tenir un impacte bestial”, ha afegit Joan Martí, que també remarca la importància d'extremar les mesures de seguretat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top