Oci i cultura

Els pocavergonyes assalten l’Imperial

Si algú tenia dubtes sobre l’ascendència que encara avui genera la Colla de Sabadell, l’estrena del documental Estem voltats de pocavergonyes les hi hauria de dissipar. Es fa difícil recordar quan va ser la darrera vegada que la cua d’espectadors no només sortia al carrer, sinó que tocava la Rambla.

La sala 1 de l’Imperial es va omplir d’espectadors per veure el documental de la Colla / VICTÒRIA ROVIRA

Un aquelarre de pocavergonyes per veure un documental que ha costat de produir. I és que en temps d’aquesta colla de lletraferits, ara fa 100 anys, pràcticament no hi havia càmera de vídeo i poca fotografia. “Així que hem fet escenificacions amb actors i actrius”, explica Clara Soley, directora del documental, qui afegeix, “però és molt arriscat, perquè et pot sortir de qualsevol manera…”. En el cas dels pocavergonyes, però, Soley està contenta del resultat.

Igualment, el realitzador del documental, Rafel Uyà, explica els hàndicaps que ha enfrontat: “Hi havia la dificultat de tenir imatges. Perquè no hi ha cap fotografia en què surtin junts els nou membres de la Colla”. Així que van bussejar per l’Arxiu Històric de Sabadell i el de la Fundació Mirada. Igualment, han aconseguit imatges en moviment de la Filmoteca i de l’Arxiu Jean Vigo, a Perpinyà.

No hi falta l’humor

A més, han fitxat dues veus sabadellenques i reconegudes per posar-hi la veu en off: Rosa Renom (com a conductora) i Jordi Boixaderas (com la veu de Joan Oliver). La gravació també està farcida d’entrevistes amb personalitats de l’àmbit literari. “I de l’humor, com eren els de la Colla, pel qual hem recorregut a Sergi Pàmies, Queco Novell i Toni Soler”, explica la directora.

El resultat és un treball “que sense dubte es mereixia una colla tan fantàstica com aquesta”, diu Soley. I que quedi plasmat. Que perduri en el temps.

El documental de la Colla de Sabadell, el 27 de novembre a l’Imperial

Comentaris
To Top