Diners

L'atur baixa en 85 persones a Sabadell el mes de novembre

Un treballador descarregant material d'una furgoneta / LLUÍS FRANCO

Sabadell va tancar el mes de novembre amb 12.421 aturats. Aquesta xifra representa un mínima disminució d'un 0,68% respecte al mes anterior. En números absoluts, a la ciutat hi ha ara 85 persones menys inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya.

Aquest descens del nombre de desocupats trenca la tendència a l'alça de l'octubre en què va augmentar en 336 persones. Malgrat que el descens és mínim, la xifra del mes passat és la millor novembre des de l'any 2007, pel que fa al nombre total d'aturats a la ciutat. Cal tenir en compte que el novembre del 2018, la crisi econòmica ja havia començat.

Segons les dades del Ministeri de Treball i Seguretat Social, des del punt de vista interanual, la tendència continua sent a la baixa. El mes passat hi va haver 1872 desocupats menys que el mateix període del 2018 (-1,38%). En relació amb l’any anterior, aquest és el 76è mes en què l’atur cau de manera ininterrompuda. És a dir, des del juliol del 2013, el nombre d’aturats ha anat baixant en comparació amb l’any anterior.

Publicitat

Pel que fa al Vallès, també hi ha hagut una reducció del nombre d'aturats. En total, al novembre hi havia 49.755 sense feina a la comarca, 659 menys que a l'octubre. A banda de Sabadell, els descensos més destacats s'han registrat a Terrassa (-341), Ripollet (-65), Rubí (-45), Barberà (-40) i Badia (-26).

A Catalunya, s'ha registrat un augment de l’atur registrat de 2.915 persones el mes de novembre (+0,8%), el que deixa el nombre de persones en atur en 390.182. En termes interanuals, l’atur registrat baixa a Catalunya en 4.223 persones (-1,1%).

El nombre de persones afiliades a la Seguretat Social ha baixat 6.667 persones (-0,19%), el que implica que ara hi ha 3.462.928 persones afiliades a Catalunya. En termes interanuals, s’ha produït un augment de 67.644 persones, el que significa una pujada del 1,99%.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top