Ciutat

Consells davant el vent previst per a les properes hores

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per fort vent que afecta Sabadell, amb un risc de 2 en una escala de 6 en el punt àlgid, previst de 6 h a 18.00 h. És per aquest motiu que hi ha un conjunt de mesures a tenir en compte:

– Extremar les precaucions en la mobilitat i en la pràctica d’activitats a l’aire lliure, sobretot a les zones de muntanya. Es demana portar l’equipament adequat i desistiu de fer l’activitat si les condicions meteorològiques no ho permeten i us podeu posar en perill.

– Fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior, com ara balcons o terrasses, i puguin ser desplaçats per l’aire i evitar aturar-se sota bastides o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. En els moments de les ratxes més intenses cal protegir-se sobretot d’elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents.

Com actuar a la carretera

En cas que s’estigui al volant, es recomana reduir la velocitat, corregint les desviacions amb suavitat per mantenir la trajectòria del vehicle. Si es condueix un vehicle de grans dimensions, cal tenir en compte la distància de separació lateral i fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada. Amb tot, cal subjectar el volant de manera forta i segura amb les dues mans.

Una forta llevantada afectarà Sabadell a partir d’aquest dimarts

Comentaris
To Top