Ciutat

Rodalies prestarà només el 40% del servei aquest dijous per la vaga de la CGT

Usuaris de Renfe esperant el tren a l'estació de Sabadell Centre / VICTÒRIA ROVIRA

Rodalies de Catalunya prestarà el 40% en les principals franges de mobilitat aquest proper dijous, 5 de desembre. En aquesta jornada, la Confederació General de Treballadors (CGT) ha convocat els treballadors de Renfe a fer vaga, així com el 20 de desembre, coincidint amb el pont de la Constitució i amb el cap de setmana d’inici de les vacances de Nadal. El sindicat, minoritari en el comitè d’empresa, ha convocat una aturada per criticar la “falta de voluntat de diàleg”, la “desgana” i el “passotisme” de l’operadora i del ministeri de Foment, han detallat en un comunicat.

A més, també han apuntat que volen protestar per la falta de personal i la política de “privatitzacions i externalitzacions” que s’està duent a terme en el sector ferroviari. Les aturades convocades pel dia 5 de desembre estan programades entre les 0.00 h i les 4.00 h, entre les 11.00 h i les 15.00 h i les 20.00 h i els 24.00 h. Pel dia 20 han convocat una vaga de 23 hores. Totes dues convocatòries s’estenen als treballadors d’Adif.

Serveis essencials

D’aquesta manera, Renfe oferirà el 40% del servei entre les 00.00 i les 04.00 h, de 11.00 i les 15.00 h i de 20.00 a 24.00 h. Pel que fa a AVE-Llarga Distància, garanteix la circulació del 90% dels seus serveis i Avant del 63%.

A banda, a causa de la vaga nacional interprofessional a França, convocada a partir del 5 de desembre, els trens de Renfe-SNCF en Cooperación es veuran afectats. De manera general, no estan previstes mesures alternatives de transport en els dies de vaga.

Els clients internacionals proveïts de bitllets per als trens suprimits, podran ser acomodats (en la mateixa classe i trajecte) en qualsevol altre tren de Renfe-SNCF en Cooperación que operi. Per això, serà necessari que el client es dirigeixi als punts d’atenció al client de les estacions on se’ls emetrà una tarifa especial sense despesa per al nou tren.

Comentaris
To Top