Publicitat
EDITORIAL

La Colla i la identitat de Sabadell

En un temps en què es parla tant de model de ciutat, de valors, d’identitat o de relat, la Colla de Sabadell ens dona una lliçó ara que hem arribat al final de l’any que commemorava el centenari del seu naixement. L’aparició de la Colla com a grup artístic va ser un fenomen tan improbable –per néixer fora de la capital catalana– i culturalment transcendent, com espontani i necessàriament lligat al context social, econòmic i cultural de la ciutat de Sabadell.

Publicitat

I ara que es parla tant de relat i d’identitats compartides, no està de menys recordar una obvietat: Oliver, Trabal, Obiols, Vila Arrufat i companyia són fruit i part de la identitat de Sabadell, com ho és el passat industrial i obrer, la diversitat, els barris, el Quinto, el Ripoll… i l’estrep, l’eixida o el petador, per dir alguns elements més inconnexos. I tot això, avui, on queda? Hi ha base social, cultural i econòmica per a una altra Colla de Sabadell? Rotundament, sí. El talent, la irreverència i l’ambició formen part de qui som. Abracem-ho i construïm el futur que mereixem.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top