Publicitat
Diners

Aragonès s’enduu deures de Sabadell

Pere Aragonès, durant la visita a l’empresa Mikalor de Sabadell
Pere Aragonès, durant la visita a l’empresa Mikalor de Sabadell / CEDIDA

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va visitar dimecres a la tarda Sabadell. El destí va ser Mikalor, una empresa sabadellenca amb més de 75 anys d’història que es dedica a la fabricació d’abraçadores metàl·liques. Durant la trobada, Aragonès es va reunir amb representants del Centre Metal·lúrgic, la Cambra de Comerç de Sabadell i la Unió Empresarial Intersectorial (UEI) per compartir inquietuds i reptes de futur.

La necessitat principal que van reclamar-li els empresaris va ser l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat. “Si hi ha projectes i iniciatives amb partides concretes és molt difícil tirar-los endavant sense pressupostos”, va indicar la presidenta del Centre Metal·lúrgic, Alícia Bosch, que va afegir que “volem que de les reunions passem a l’acció”.

Un dels altres temes que es van tractar durant la visita va ser la igualtat de condicions en competència energètica. També es va demanar el desenvolupament de les infraestructures. “La manca d’inversions a la nostra demarcació segueix sent un hàndicap que juga en contra de la competitivitat”, va defensar el president de la Cambra de Sabadell, Ramon Alberich.

Així mateix, es va tractar la formació professional. En aquest sentit, tots van coincidir que hi ha un desencaixament entre l’oferta i la demanda en l’oferta laboral. També es va parlar de la Llei de contractació pública, que està portant “problemes” a les empreses que treballen per a les administracions. “Seria necessari que hi hagués alguns reajustaments per fer-la més eficient i amb una operativa més fàcil”, va indicar Ramon Alberich.

Estabilitat industrial el 2020

Els empresaris van informar el vicepresident de la Generalitat de la situació del sector industrial. Malgrat que en els darrers mesos s’ha notat un alentiment de l’economia, més d’un 60% de les indústries del Vallès tenen unes perspectives per al 2020 marcades per l’estabilitat. En aquest sentit, Alberich va destacar que “els mercats internacionals continuen sent una gran oportunitat per a les empreses de la demarcació”. De fet, aquest sector tancarà enguany en uns nivells semblants als del 2018, que va ser un exercici molt positiu. En tot cas, els empresaris van instar Aragonès a seguir treballant per afavorir la competitivitat.

Publicitat
Comentaris
To Top