Diners

Les cambres de comerç alerten de la saturació del transport públic amb l’entrada en vigor de la zona de baixes emissions

Les cambres de Comerç de Sabadell i Terrassa reclamen mesures davant l’entrada en vigor de la zona de baixes emissions

La C-58, en una imatge d'arxiu / ACN

La Cambra de Comerç de Sabadell i la de Terrassa alerten en un comunicat conjunt que l’entrada en vigor de la zona de baixes emissions (ZBE) a Barcelona saturarà el transport públic provinent del Vallès Occidental. Les dues organitzacions empresarials apunten que, segons un estudi del RACC, 3.300 persones de la comarca tindran restriccions per accedir amb cotxe a les Rondes a partir de l’1 de gener. Les cambres reclamen mesures urgents.

Segons el RACC, la meitat d’aquestes persones ja han anunciat que optaran pel transport públic, sigui Rodalies de Renfe (R4); Ferrocarrils de la Generalitat (S1 i S2) o el Bus Exprés. I adverteixen que això suposarà que línies com l’R4 de Rodalies i la de Ferrocarrils de Terrassa a Barcelona quedaran totalment sobresaturades, perquè ja circulen actualment al 100% i al 104% de la seva capacitat en les hores punta del matí.

Pla d’emergència

La Cambra de Sabadell i la Cambra de Terrassa se sumen a les peticions del RACC perquè les administracions públiques realitzin un pla d’emergència per incrementar el servei de transport públic i la capacitat dels actualment existents i recomana a les empreses una flexibilització dels horaris de treball, possibilitat d’incentivar el teletreball i el ‘coworking’ per diluir la saturació a les hores punta del matí.

Comentaris
To Top