Ciutat

El primer nadó del Taulí de 2020 és una nena i es diu Maria Jesús

La petita Maria Jesús amb els seus pares / LLUÍS FRANCO

El primer nadó del Parc Taulí d’aquest 2020 és una nena que es diu Maria Jesús Aguayed Jiménez. La petita ha nascut a les 2.50 h, ha pesat 3,7 quilos i ha fet 52 centímetres de llargada.

“Ha anat tot molt bé, vaig estar tot el 31 amb contraccions, i al final, pels volts de les 22.00 h em van dur al paritori, i esperant fins que nasqués”, explica la Susana Jiménez, de 37 anys, mare de la petita. L’ha acompanyat el seu marit, l’Elías Aguayed, de 39 anys.

La petita Maria Jesús / LLUÍS FRANCO

Veïna del barri de Can Puiggener, viurà a Sabadell amb els seus sis germans i la resta de la seva família. “El més gran té 20 anys, i el més petit 4”, diu entre rialles. Al llarg d’aquest primer dia del 2020 aniran a l’hospital a conèixer qui serà, de ben segur, la nova joguina de la casa.

La petita Maria Jesús amb els seus pares / LLUÍS FRANCO

El primer català, de Terrassa

El primer nadó de l’any de Catalunya ha nascut al Vallès Occidental, concretament a la ciutat de Terrassa. Es tracta d’un nen que els seus pares han batejat amb el nom d’Aleix.

El nadó ha nascut a l’hospital Mútua Terrassa a les 00.04 h  i ha pesat 3,870 quilos. La previsió és que, com és tradició, la consellera de Salut, Alba Vergés, visiti el nen i la família aquest dimecres al matí.

La resta de nadons

Per demarcacions catalanes, l’Ander Ribares Hoyo ha nascut a l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona a les 00.12 hores, amb un pes de 3,3 quilos. A Girona, el primer nadó és l’Hèctor Nuñez Soler, que ha nascut a les 00.26 a Olot. El primer petit de la demarcació de Lleida ha estat la Irene, que ha nascut a la 1.36 a Tremp.

El primer nadó de l’any de la demarcació de Girona és l’Hèctor Nuñez Soler. Ha nascut a les 00.26 hores a l’hospital d’Olot i és el primer fill d’una parella resident al municipi. El nadó ha pesat 3,440 quilos i fa 52 centímetres.

A Lleida, el primer petit que ha nascut és la Irene. Ho ha fet a la 1.36 hores a l’Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp, i ha pesat 2,960 quilos. Ha estat un part vaginal sense complicacions i, tant la mare com la nena, estan bé. Els pares del primer nadó lleidatà són de la mateixa localitat de Tremp. A l’Hospital de Santa Maria de Lleida, l’Aniol ha nascut a les 3.15 hores i ha pesat 3,39 quilos. Els pares són de Juneda i el part ha estat sense complicacions.

A Tarragona, el primer nadó ha estat l’Hèctor, que ha nascut a les 0.12 hores a l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla. Una mica més tard, a les 0.43 hores, ha nascut a Tortosa el Nil Gendre Bosch.

Comentaris
To Top