Publicitat
Diners

Creen una aplicació que connecta piscines a través del mòbil

Accedir a través del telèfon mòbil a la gestió d’una piscina per activar cobertes, sensors, alarmes, leds, reg i càmeres. L’empresa sabadellenca Imaginae ha dissenyat una aplicació per a la multinacional Fluidra que fa possible aquest control remot tant per a professionals com per al consumidor final. Si més no, els projectes de desenvolupament d’Internet of Things (IoT), és un dels potencials de l’empresa fundada per Juanjo Raya l’any 2007, que té seu a l’avinguda de Francesc Macià.

Imaginae ha creat una aplicació que gestiona també a través del mòbil les diferents accions de direcció, comandament i girs de robot Aquatron, que neteja piscina i que ha estat desenvolupat per una companyia israeliana. Per l’empresa vallesana Circutor també estant fent uns dispositius que reben dades i es connecten per Wi-Fi i Ethernet. De fet, les grans empreses són els principals clients d’Imaginae, ja que tenen més capacitat per fer les inversions en aquest tipus d’innovacions tecnològiques. “Ens agraden els projectes internacionals, tot i que també treballem per start-up”, explica Raya.

A banda de desenvolupar aplicacions pel mòbil, la firma sabadellenca està especialitzada a crear botigues en línia i a posar en marxa el Cloud com a plataforma integrada per fer de servidor per a empreses. Imaginae es va crear fa 13 anys després d’una estada de Raya a Londres. L’empresari va voler “trencar les cadenes” i va deixar la seva feina a Sabadell per marxar a la capital britànica. Amb l’experiència el i el know-how va tornar amb la intenció d’emprendre el seu propi negoci. Amb tot plegat, Imaginae factura ara uns 160.000 euros l’any depenent dels projectes que tinguin en un any. Amb una plantilla de sis persones, tenen el hàndicap de competir per obtenir els contractes amb grans corporacions. “De vegades no agrada als directors generals de les grans companyies que siguis una empresa petita”, assenyala.

Provant ‘start-ups’

En paral·lel a aquesta activitat empresarial, Imaginae dona suport i organitza equips per desenvolupar start-ups. “Com a creatiu que m’agrada la tecnologia i la innovació sempre tens idees pròpies”, indica Raya. Altres tècnics també volen desenvolupar les seves idees i per això demanen ajuda a l’empresa sabadellenca. De fet, aquest ambient creatiu s’ha vist reforçat des que Imaginae s’ha convertit en un centre de coworking. S’han iniciat diversos projectes i, fins i tot s’han validat. Però cap d’ells ha tingut èxit. La manca d’accés a inversors o errors en el màrqueting ho han impedit. “Hem après molt”, indica.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top