Ciutat

S’obre la porta a la construcció de 77 nous habitatges i una escola al barri de Gràcia

El nou Pla de Millora Urbana per a l’espai suposaria també millores al carrer Girona i ampliar la Plaça del Mestre, que quedaria unida a un tram del carrer del Bruc

Vista de la finca del barri de Gràcia / LLUÍS FRANCO

El solar situat entre els carrers del Bruc, Tetuan, Girona i Lepant, al barri de Gràcia, podria allotjar en un futur no gaire llunyà 77 nous habitatges –24 dels quals serien de Protecció Pública–, diversos locals comercials i un equipament públic que podria destinar-se a l’ús educatiu. Segons ha pogut saber el D.S., a més, les obres inclourien l’ampliació del carrer Girona i de la Plaça del Mestre, que quedaria unida al carrer del Bruc.

La Junta de Govern Local va aprovar de manera inicial el passat 2 de desembre el Pla de Millora Urbana (PMU) per a aquesta illa de la ciutat, que en el passat havia estat ocupada per naus industrials, i que ara passaria a estar qualificada de zona residencial i com a sistema d’equipament, en cas que s’hi decidís construir una escola. El pla s’arrossegava des de feia anys, però la seva aprovació s’havia anat dilatant.

Situació actual

En l’actualitat, l’espai és un solar pràcticament buit –només hi ha un petit transformador d’electricitat propietat d’Endesa– i rodejat per un mur de ciment. En total, el terreny mesura 7.179 metres quadrats, dels quals 3.125 són de titularitat privada i 4.053 metres quadrats són sòl públic cedit el maig de 2009.

Tot i que no hi ha cap promoció concreta en marxa, Metrovacesa compta ja amb un estudi preliminar per construir un edifici d’habitatges encarat al carrer del Bruc i a la plaça del Mestre. La companyia ja compta amb dues promocions d’obra nova a Sabadell: Aire 9 i Jardins de Can Gambús. Ambdós projectes estan situats al límit del barri dels Merinals: el primer al carrer d’Àustria i, el segon, al carrer del Regne Unit.

Fonts municipals han indicat al D.S. que la nova qualificació de part del terreny com a equipament educatiu no implica la construcció d’una escola –prevista a la primera modificació del pla general municipal per a la zona–, sinó que garanteix la titularitat pública del sòl i permet que en el futur es pugui construir el centre, si així es decideix.

Comentaris
To Top