JORDI SERRANO

Sermó sobre el govern de Madrid

[Per Jordi Serrano, historiador i rector de la UPEC]

Per fi tenim un govern a l’Estat espanyol: l’apocalipsi roig. Una conxorxa judeu-maçònica-comunista amb el recolzament dels colpistes separatistes i proetarres, com els de “Teruel existe”.  Estic content, tenim el primer govern de coalició d’esquerres a Espanya des de 1939. Han calgut 81 anys perquè una força a l’esquerra del socialisme estigui al govern. En els anys de la guerra freda no hagués estat possible. Ara gràcies a una revolta dels joves i la seva intel·ligència, superior a la dels seus pares, i amb la fi de la por, ho han fet possible. També ho ha fet possible la sensata actitud de l’independentisme d’arrel històrica. Hi ha gent que ho critica. Molt bé, i quina alternativa hi ha? Que ens decebrà? Ja ho veurem. Potser si. Quant pitjor millor, és una insensatesa. Quant pitjor millor és sempre pitjor. L’alternativa és que en comptes de tenir 3 sabadellencs a la presó en tinguem 200.

Pel que fa a Sabadell tenim  unes quantes necessitats que depenen del govern de l’Estat. Segurament n’hi ha moltes més de les que diré. D’entrada acabar amb la llei Montoro i que els ajuntaments puguin gastar els ingressos en allò que creguin prioritari sense les brutals cotilles d’avui. Cal un finançament just per Catalunya en general, i molt especialment en dos aspectes, el de la sanitat -col·lapsada i especialment al Taulí-, i les escoles bressol, que s’han mantingut a les esquenes de les arques municipals y amb un oscil·lant aportació del govern de la Generalitat. També seria bo acabar d’una vegada per sempre el conflicte de la Caserna de Guàrdia Civil. Cal un acord de concòrdia que enterri els plets d’una vegada per totes. Al seu moment algú de Madrid va dir: teniu raó però a nosaltres els advocats ens surten gratis i us tindrem als tribunals -amb gent nostra- els anys que calgui. I així ha estat. Convé també la donació a la ciutat de l’edifici de Correos. I si hi posem una gran sala d’exposicions? Ara no tenim cap espai adequat a una ciutat de 200.000 habitants. Cal també acabar la connexió de Castellar amb l’autopista, és una gran oportunitat que podria convertir la Gran Via, un gran  nyap, de fet no ha estat mai una gran via, en un passeig.

Cal un gran pacte de ciutat en aspectes cabdals que depenen de Madrid i que l’alcaldessa Marta Farrés vagi a veure els ministres corresponents amb la força de tota la ciutat.

I si el govern de Madrid no funciona que Nostre Senyor en la seva infinita saviesa s’apiadi de tots nosaltres perquè llavors el problema no se solucionarà amb unes altres eleccions, sinó que es crearà una situació que els nostres nets hauran de resoldre. Amén.

Comentaris
To Top