Ciutat

El govern concedeix un permís a Jordi Cuixart per sortir de la presó

Jordi Cuixart i Carme Forcadell, durant el judici al Suprem / T.S.

El servei de classificació ha resolt favorablement la proposta de permís de 48 hores que va formalitzar la junta de tractament de la presó de Lledoners per a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. El president d’Òmnium i veí de Sabadell, juntament amb l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana, van complir dimarts una quarta part de la condemna de nou anys per sedició dictada pel Tribunal Suprem, ja que estan a la presó des del 16 d’octubre del 2017.

La proposta de permisos correspon a les juntes de tractament, que valoren cada supòsit en funció de la seva evolució. Són els interns els que els demanen directament. Si el permís és d’un a dos dies, és la Generalitat qui resol, com ha estat en aquest cas. Si són de 3 a 7 dies, se n’ocupa el jutjat de vigilància penitenciària.

A més d’haver complert una quarta part de la pena, els interns han de demostrar bona conducta i tenir previsió de retorn al centre penitenciari. En el cas de Sànchez i Cuixart, un cop van ser classificats en segon grau, poden proposar fins a 36 dies de permís, amb un màxim de set dies consecutius.

No obstant això, la Generalitat no farà públics els dies concrets per protegir la seva intimitat.

Carme Forcadell seguirà a la presó

Comentaris
To Top