Ciutat

VÍDEOS: Jordi Cuixart surt de la presó de Lledoners

Disposa d’un permís penitenciari de 48 hores

Jordi Cuixart sortint de Lledoners / EFE

El president d’Òmnium Cultural, el sabadellenc Jordi Cuixart, ha sortit aquest dijous a la tarda de la presó de Lledoners. No és el primer cop que surt d’un centre penitenciari, donat que fa uns mesos ja ho va fer pel naixement del seu fill. Ara surt per gaudir del primer permís penitenciari de 48 hores.

El servei de classificació va resoldre favorablement dimecres la proposta de permís de 48 hores que va formalitzar la junta de tractament de la presó de Lledoners per a Jordi Cuixarti Jordi Sànchez. El president d’Òmnium i veí de Sabadell, juntament amb l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana, van complir dimarts una quarta part de la condemna de nou anys per sedició dictada pel Tribunal Suprem, ja que estan a la presó des del 16 d’octubre del 2017.

La proposta de permisos correspon a les juntes de tractament, que valoren cada supòsit en funció de la seva evolució. Són els interns els que els demanen directament. Si el permís és d’un a dos dies, és la Generalitat qui resol, com ha estat en aquest cas. Si són de 3 a 7 dies, se n’ocupa el jutjat de vigilància penitenciària.

A més d’haver complert una quarta part de la pena, els interns han de demostrar bona conducta i tenir previsió de retorn al centre penitenciari. En el cas de Sànchez i Cuixart, un cop van ser classificats en segon grau, poden proposar fins a 36 dies de permís, amb un màxim de set dies consecutius.

Cuixart ha sortit pels volts de les 19.30 hores, ha pujat a un cotxe saludant la gent que hi havia fora del centre penitenciari i ha marxat. Haurà de tornar dissabte a la mateixa hora. Queda encara pendent de sortir de presó per gaudir del mateix permís l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez.

Sense agenda pública

En un comunicat, Òmnium Cultural ha confirmat que el seu president ha sortit de la presó, “fent ús del seu primer permís en família un cop ha complert el primer quart de la condemna de 9 anys de presó”, detalle. En el mateix text, avancen que “no tindrà agenda pública”.

Comentaris
To Top