Publicitat
Ciutat

Elements caiguts per vent i passos inundats pel temporal

El temporal ha obligat a tallar vies i retirar arbres, senyals i fanals caiguts

Arbre caigut al passeig de la Revolució / D.S.

El temporal Glòria ha provocat que entre el dimarts i la passada matinada s’hagin registrat una setantena d’incidències vinculades amb la intensa pluja i el fort vent que han afectat la ciutat de Sabadell. Totes elles, però, no han estat casos greus i no es té constància de ferits. A Sabadell es manté l’alerta del Pla Inuncat, però els plans Ventcat i Neucat passen a l’estat de prealerta.

Així, s’ha hagut de treballar per l’aixecament d’elements a la via pública com tendals o cablejat, però també per la caiguda de senyalitzacions viàries i fanals en emplaçaments com la carretera de Bellaterra o el carrer de Damià Dorment. Al passatge de Pere Serra, una planxa metàl·lica va caure sobre dos vehicles, i els va malmetre.

També es va registrar la caiguda de branques i arbres en espais com la plaça del Parc Taulí o la plaça de Granados, i es van haver de redreçar conjunts de contenidors moguts en espais com ara l’avinguda de Matadepera. A més, aquest dimecres s’ha optat per tallar tots els passis del riu Ripoll, on s’ha obert un camí alternatiu pel Molí de l’Amat, i s’ha hagut de tallar l’accés a la Gran Via a la carretera de Badia del Vallès per acumulació d’aigua, però cap a les 11.15 h ja s’ha reobert.

Pel que fa a l’Operació Fred, aquesta passada nit la Creu Roja ha atès un total de 17 persones al carrer, quinze dels quals eren homes i dues dones. Sis d’aquestes persones han estat traslladats a hostals de la ciutat i se’ls ha donat avituallament.

Pel que fa a l’escola Joanot Alisanda, avui ha reobert portes després que dimarts hagués de tancar per l’aixecament de part de la coberta del gimnàs. L’entrada al centre, però, no s’ha fet per la porta principal, sinó pel carrer de Fèlix Amat, entre Sallarès i Pla i Sant Oleguer. La sortida també es farà per aquest punt.

Pel que fa a la biblioteca del Sud, per afectacions a la vidriera d’un dels accessos s’ha abalisat la zona i un equip tècnic valora aquest matí la situació per veure si pot obrir aquesta tarda als usuaris.

Els efectes a Catalunya

El temporal Glòria acumula ja tres dies de forts vents, pluja intensa i neu a les cotes altes del país que han provocat greus afectacions arreu del territori. Les àrees més malparades han estat les comarques de Girona, el nord de Barcelona i les Terres de l’Ebre.

Les darreres hores hem pogut veure com el Delta de l’Ebre ha desaparegut, amb una entrada d’aigua de mar terra endins fins a 3 quilòmetres respecte a la línia de costa original. La barra del Trabucador també s’ha esborrat del mapa, i les pèrdues en els camps d’arròs encara no s’han quantificat, motiu pel qual es valorarà per si cal demanar la declaració de zona catastròfica.

A les comarques del nord de Barcelona, rius com la Tordera han incrementat el seu volum i han desbordat en municipis com Hostalric, on s’ha hagut d’evacuar part dels veïns. A Badalona, el mític pont del Petroli ha patit greus desperfectes, i s’ha hagut de tallar la via del tren per inundacions. A la C-17z, a Montesquiu, un despreniment ha afectat un vehicle, el conductor del qual n’ha sortit il·lès, però obliga a tallar la carretera.

L’esllavissada a Montesquiu / TRÀNSIT

Més al nord, a Girona, tota l’atenció està posada al riu Onyar, que des de dimarts amenaça a desbordar-se.

També en terres gironines, a l’Alt i el Baix Empordà, l’impacte de la llevantada ha estat notable, i ha obligat a cancel·lar fins a tres dies seguits l’activitat escolar per evitar desplaçaments que puguin posar en risc la ciutadania.

Publicitat
Comentaris
To Top