Publicitat
SANT QUIRZE

Veïns de Les Fonts exigeixen paralitzar la segregació del barri

Part del barri de Les Fonts / CEDIDA

Centenars de santquirzencs s’han organitzat per demanar que es paralitzi la segregació del barri de Les Fonts, un acord entre l’alcaldessa del municipi, Elisabeth Oliveras, i el batlle de Terrassa, Jordi Ballart. Per vehicular la protesta, ha nascut l’associació  Les Fonts és Veu, a través de la qual es recrimina al govern municipal que aquest procés territorial no estava inclòs al programa electoral i que s’està duent a terme d’esquena als veïns, sense tenir en compte la seva voluntat ni el dret a decidir sobre la seva identitat.

Les Fonts és Veu es va reunir a l’exterior de la sala de la Torre Julià, al mateix barri, ja que a dins no cabien tots els assistents. Els veïns lamenten que es van assabentar de l’acord entre municipis a través dels mitjans de comunicació. Per altra banda, l’associació recorda que la darrera moció sobre la segregació va generar molta divisió en el consistori, i es va acabar desfent l’empat de la votació a través del vot de l’alcaldessa.

“Menystinguts, traïts i indefensos”

“L’alcaldessa desenvolupa aquest projecte totalment d’esquena als veïns, que se senten menystinguts, traïts i indefensos davant una actitud que no pot més que qualificar-se com a despòtica i autocràtica. Ens sembla indigne que una dirigent que advoca pel dret a decidir, llenci a la galleda de les escombraries l’oportunitat que els veïns es pronunciïn per un tema que afecta tant a les seves identitats”, denuncia un comunicat de Les Fonts és Veu. Per altra banda, es critica que Elisabeth Oliveras hagi declarat que l’annexió del barri a Terrassa és “una reivindicació històrica dels veïns” quan, lamenten, no se’ls ha consultat mai sobre aquest tema.

L’associació, alhora, considera que “s’ha vulnerat el dret a la informació de la població de Les Fonts en iniciar-se el procediment amb total sigil i opacitat per part de tots dos consistoris i finalment, per atemptar contra els interessos dels veïns en desconèixer aquests l’impacte econòmic en l’àmbit impositiu i d’inversió futura en el nostre barri”.

Publicitat
Comentaris
To Top