Publicitat
Ciutat

Els Mossos destapen un ‘pelotazo’ a Sabadell a través de la venda de l’Artèxtil

Els Mossos destapen un ‘pelotazo’ a Sabadell a través de la venda de l’Artèxtil

La fàbrica Artèxtil, situada a la Gran Via / Victòria Rovira

Els Mossos d’Esquadra han destapat un pelotazo urbanístic a Sabadell. Segons avança El Periódico de Catalunya, es tracta d’un procés vinculat al clan Jodorovich-Els Mulats, vinculat al narcotràfic i actualment investigat per blanqueig de capitals per un jutjat de Barcelona.

Segons informa el rotatiu, un membre d’aquesta empresa va comprar l’Artèxtil el març del 2017 per mig milió d’euros per, un any i mig més tard, vendre-la a l’Ajuntament el desembre del 2018 per 3,2 milions. En l’operació hi hauria participat Amadeo M.M., conegut com a Lele, i cosí del president de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (Fagic), Simón Montero Jodorovich, i que va percebre 1,75 milions d’euros procedents de l’operació.

Amb el benefici obtingut, Amadeo va continuar amb els seus negocis urbanístics. Així, va comprar per 760.000 euros una finca a la urbanització Costa-Cunit, a Cubelles (Garraf), i un solar a Sant Quirze del Vallès per 650.000 euros.

L’Ajuntament demana explicacions

Per la seva banda, el Govern local ja ha demanat un informe als serveis municipals de l’Ajuntament sobre el procediment de compra de l’Artèxtil, feta durant el mandat de Maties Serracant (Crida) com a alcalde i amb Juli Fernàndez (ERC) com a tinent d’alcalde de Cohesió Territorial.

“Els hem demanat explicacions sobre què sabien i què poden aportar de llum, s’han mostrat sorpresos per la notícia, al·leguen desconeixement de la quantitat inicial, derivant la responsabilitat a altres, sense aclarir gaire cosa, però ells tenen molt a dir sobre com va anar l’operació”, ha assenyalat el portaveu del Govern, Pol Gibert, en declaracions al Diari de Sabadell.

En aquest sentit, ha assegurat que en mitja hora, i consultant els serveis tècnics del consistori, han pogut conèixer que el preu inicial de venda va ser de mig milió d’euros, tot plegat amb dades que disposava l’Ajuntament. “Intentarem saber per què es va multiplicar per sis el seu preu de compra”, ha afegit.

També s’ha pronunciat, en aquest cas a través d’una piulada, l’alcaldessa, Marta Farrés:

En aquest sentit, apunta que es treballarà per recuperar els diners que s’han pagat de més.

L’oposició exigeix investigar el cas Artèxtil

Publicitat
Comentaris
To Top