Ciutat

VÍDEO: Quim Torra convocarà eleccions al Parlament

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que convocarà eleccions al Parlament. La decisió l’ha pres després que dilluns es fes efectiva la retirada de la seva condició de diputat, fet que va provocar una important trencadissa en el si del govern.

“Aquesta legislatura ja no té més recorregut polític, arriba al seu final”, ha assenyalat Torra. “Cap govern pot funcionar sense una unitat estratègica comuna i compartida ni amb lleialtat entre els socis, dilluns es va obrir de bat a bat la inhabilitació de la meva figura”, ha explicat en una compareixença.

Torra ha assegurat que “cal recuperar el rumb de la unitat amb estratègies conjuntes”. De fet, la trencadissa de dilluns es va fer evident amb una imatge en seu parlamentària on els diputats de Junts per Catalunya aplaudien Torra, mentre que els d’Esquerra Republicana de Catalunya romanien asseguts.

Amb tot, es preveu que el govern aprovi els comptes per a aquest any aquesta mateixa tarda, i que no sigui fins a la setmana que ve quan es faci pública la data de convocatòria electoral.

Comentaris
To Top