Ciutat

Els diputats sabadellencs reben les seves atribucions a les comissions del Congrés

El Congrés dels Diputats ha constituït aquest divendres 7 de febrer les vint-i-una comissions legislatives i tres no legislatives d’aquest mandat. Com molts altres parlamentaris, els tres diputats sabadellencs també han rebut atribucions dins aquests grups de treball permanents. Gabriel Rufián (ERC), Paco Aranda (PSC) i Joan Mena (En Comú) hauran de participar des d’aquest mateix divendres a les seves comissions, que van des de Defensa a Política Territorial.

Les comissions són òrgans formats per 37 diputats que tenen un paper essencial en els procediments legislatius del Congrés. S’encarreguen de l’estudi, esmena i aprovació de projectes i proposicions de llei, que després es trameten a la Cambra Baixa. També poden demanar la compareixença de membres de Govern i de l’Administració implicats en àmbits sobre els quals estiguin legislant; o bé exercir una funció de control sobre els representants polítics. Totes les comissions s’han constituït aquest divendres entre les 9.15 del matí i les 12.30 del migdia.

Gabriel Rufián

El portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés, Gabriel Rufián, ha estat escollit portaveu de la comissió Constitucional, adscrit de la comissió de Defensa, portaveu del partit a la comissió d’Interior i adscrit a la comissió de Política Territorial i Funció Pública. Rufián, que ja porta quatre legislatures a Madrid, és també vocal de la Diputació Permanent –òrgan parlamentari quan el Congrés està tancat– i portaveu titular d’ERC a la Junta de Portaveus. ERC té dret a un diputat dels 37 que hi ha a cada comissió.

Gabriel Rufián, votant durant les passades eleccions generals, a Sabadell / ALBERT SEGURA

Paco Aranda

El sabadellenc Paco Aranda, del PSC, ha estat escollit vicepresident primer de la comissió de Defensa, vocal de la comissió de Justícia i de la comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. També serà portaveu adjunt del PSOE a la comissió de Política Territorial i Funció Pública. Aranda, com a membre del PSOE, és un dels 13 diputats que té el partit socialista a cadascuna de les vint-i-quatre comissions legislatives i no legislatives.

Joan Mena

L’exregidor sabadellenc Joan Mena, del grup d’Unides Podem – En Comú Podem, serà vocal de la comissió de Pressupostos, de la d’Interior, i de la d’Educació i Formació Professional (el seu àmbit laboral). També serà adscrit a la comissió de Política Territorial i Funció Pública i a la comissió de Ciència, Innovació i Universitats. Mena, que havia sonat com a ministre al govern de coalició, és també portaveu substitut del seu partit a la Junta de Portaveus. Unides Podem té dret a quatre diputats per comissió.

Comentaris
To Top