Ciutat

Sense data per reparar les escales avariades de Rodalies a Sabadell

Les escales mecàniques de l’estació de Sabadell Centre estan fora de servei des del gener

Escales automàtiques a l'estació de Sabadell Centre, en una imatge d'arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

Les escales mecàniques de l’estació de Sabadell Centre de Rodalies estan avariades des del 26 de gener. Segons fonts de l’empresa ferroviària consultades pel D.S., no hi ha cap previsió per arreglar-les pròximament. Les escales van quedar sense servei després d’unes inundacions, i l’empresa encarregada d’arreglar-les encara no sap quan les podrà posar en funcionament de nou.

L’estat de les escales a les estacions de Rodalies ha estat motiu de crítiques dels usuaris des de fa setmanes. I no és la primera vegada que unes escales queden fora de servei i triguen mesos a arreglar-les. Les escales de l’estació de Sabadell Nord han estat tres mesos avariades, des del novembre, i no s’han arreglat fins fa pocs dies. I a Sabadell Sud, l’ascensor tot just torna a funcionar.

Fora de la ciutat, la història es repeteix: a l’estació d’Arc de Triomf (Barcelona), les escales fa tres setmanes que no funcionen; a Badalona, estan avariades des de fa mesos; i a Terrassa no s’han arreglat fins fa poc, després de moltes setmanes sense funcionar.

Entre el juliol del 2017 i el març del 2018, l’estació de Sabadell Centre va romandre tancada per obres de millora. Es van invertir 2,3 milions d’euros per millorar l’accessibilitat a les andanes i instal·lar noves escales mecàniques i ascensors. Les obres van anar a càrrec de l’empresa TECSA, amb seu a Montcada i Reixac. Les actuacions formaven part del pla d’accessibilitat per a les estacions de rodalia de Barcelona, amb un pressupost de 100 milions d’euros. A més de les obres a Sabadell, el pla també s’ha desenvolupat –o s’està desenvolupant encara– a diverses estacions de l’R4 com ara Vacarisses, Torre Baró o Manresa.

Comentaris
To Top