Ciutat

Caos circulatori per unes obres al centre de Sabadell

Les obres d’un bloc de pisos al centre Sabadell han convertit el seu entorn en una ratera en hora punta. Es tracta d’uns treballs que s’estan duent a terme a l’illa de cases situada entre la carretera de Barcelona i els carrers Cervantes, Ferran Casablancas i Zurbano. La restricció de voreres, passos de vianants i l’eliminació de carrils de la calçada han suposat la creació d’importants embussos de trànsit a primera hora del matí, situació agreujada, sobretot, en el moment d’entrada dels alumnes a l’escola Miquel Martí i Pol.

El carrer Zurbano, amb les obres i els vehicles / LLUÍS FRANCO

Els treballs generaran un nou complex residencial on fins fa uns anys s’hi aixecava una de les antigues fàbriques del centre de la ciutat, entre els quals pisos protegits per a joves. La construcció, però, és de dimensions considerables, fet que ha tingut conseqüències en l’entorn.

El més visible ha estat l’afectació que ha tingut en el trànsit, sobretot a les hores d’entrada i sortida de l’alumnat del col·legi. Tot i que molts voldrien evitar el desplaçament en cotxe, per  circumstàncies personals o laborals hi ha qui es veu obligat a dur els menuts  amb el seu vehicle particular.

Molts d’aquests conductors surten a la carretera de Barcelona a través del carrer Ferran Casablancas, que desemboca al Carrer Zurbano, un vial de sortida que compta amb dos carrils precisament per suportar aquest volum de trànsit en moments puntuals del dia. Ara, però, arran dels treballs de construcció s’ha eliminat un d’aquests dos carrils.

Aquesta situació converteix la cruïlla de Zurbano amb Ferran Casablancas en un autèntic tap, on per creuar el carrer de punta a punta por obligar a invertir fins a deu minuts quan en un dia normal es podria fer en tres o quatre. Per acabar-ho de rematar, els mateixos treballs també han reduït la calçada a la meitat a la carretera de Barcelona, un fet que restringeix els dos carrils que habitualment s’utilitzen en sentit Terrassa en un de sol.

Publicitat

El carrer Zurbano, amb les obres i els vehicles / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament, pel seu cantó, assegura que ara per ara no es preveuen canvis de circulació per minimitzar les complicacions registrades a l’entorn dels treballs donat que es tracta d’una afectació puntual.

Crítiques de l’AMPA

Des de l’AMPA de l’escola Miquel Martí i Pol apunten que a aquesta problemàtica de trànsit s’hi suma el fet que les mateixes obres han obligat a eliminar tota la vorera que rodeja l’edifici en construcció, de manera que arribar al col·legi si es prové del barri de Gràcia obliga a simplificar el pas per una de les dues voreres disponibles tant al carrer Zurbano com a Cervantes.

De la mateixa manera, apunten que també s’han eliminat diversos passos de vianants, fet que genera inseguretat entre els pares que duen la canalla a l’escola caminant pel trànsit que s’hi genera.

L’AMPA, a més, reclama incrementar la seguretat als entorns de l’escola, ja sigui amb l’implantació de més pilones per evitar que els vehicles aparquin sobre la vorera, o fent que els passos de vianants quedin ressaltats per garantir una reducció de la velocitat en les zones més sensibles.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top