Oci i cultura

Ángeles Mañas: “La gent que estimo surt als personatges”

Autora novella, però ascendent, Ángeles Mañas va presentar ahir en societat El misterio del nicho (editorial Rubric), el segon llibre després de la seva òpera prima Vuelo sin retorno. 

Ho va fer a una Llar del Llibre ben plena, mostrant així la tirada que Mañas té entre amistats i veïns. I davant seu va fer algunes confessions sobre com dissenya cada llibre. Com ara, el perfil dels protagonistes. “Les persones que estimo i que han estat importants a la meva vida les poso d’alguna manera dins els personatges, amb els seus atributs”, va reconèixer.

Ángeles Mañas, ahir a la Llar del Llibre, instants abans d’arrencar la presentació / LLUÍS FRANCO

Igual que els trets emocionals de la protagonista, l’Andrea, són 100% d’ella mateixa. “La meva timidesa, per exemple, s’hi veu totalment reflectida”, revela. També part de la novel·la és veritat, ja que l’escenari en què es desenvolupa és un lloc real on Mañas va passar la infantesa. Ara bé, a preguntes dels conductors de l’acte, Pere Cardona i Manolo Garrido, va negar que utilitzi la narració per venjar-se de cap inspector o regidor. I entre rialles, va deixar clar que no fa cap revenja sentimental mitjançant la seva novel·la.

El misterio del nicho és la continuïtat de Vuelo sin retorno. Una segona part que, segons la sabadellenca, ha escrit en part per decisió dels lectors. “Molta gent m’havia dit que quedaven serrells incomplets i em demanaven una segona part”, va explicar ahir a la Llar del Llibre. “I com que soc així”, va afegir entre riures, “doncs els he fet cas”. 

Aquesta saga s’emmarca en la novel·la policíaca, tot i que també tingui passatges de romanticisme. “Ara bé, que sigui policíaca no vol dir que sigui de por!”, va remarcar a consciència, per confessar immediatament: “És que hi ha gent que ha vist la portada i per l’estètica s’han pensat que era de por i m’han dit que llavors no la volien llegir”. I més riures, en una vetllada més alegre que no pas tenebrosa.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top