Ciutat

Buch lloa el paper “post-sentència” dels Mossos des de Sabadell

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha reivindicat el paper dels Mossos d’Esquadra en els aldarulls després de la sentència als líders del Procés. La tensió viscuda el passat octubre va acabar un clima de tensió als carrers de Barcelona i també a d’altres ciutat de Catalunya, com Sabadell. Mesos després, Buch ha celebrat la gestió de la policia catalana davant dels greus incidents.

Buch ha tancat el tercer Congrés de la Federació de Professionals de Seguretat Pública de Catalunya que s’ha celebrat aquest matí a l’Hotel Verdi de l’Eix Macià de Sabadell. Des de la sala d’actes, i davant de les cúpules sindicals de les policies del país (SFP, SAP-PL, SEIME, SAP i FEPOL), el conseller ha celebrat que, malgrat la tensió, “els Mossos tenen una societat que els respecta”.

La violència policial va impactar de ple a la ciutat la tardor passada. Un dels pitjors incidents a Sabadell es va produir el passat 16 d’octubre: un grup de manifestants violents va llançar objectes contra els Mossos d’Esquadra a la Gran Via, davant de la seu de la Policia Nacional, el que va implicar una resposta contundent de la policia catalana: es van realitzar càrregues, llançament de bales de foam i es va detenir una persona pel seu paper en els aldarulls.

L’acte ha comptat amb la presència de diverses personalitats polítiques, entre els quals l’exconseller d’Interior i diputat al Parlament Ramon Espadaler, la portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, i el regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, entre moltes d’altres cares visibles de la política catalana. També ha intervingut el secretari general de la UGT, Pepe Álvarez.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, aquest matí a Sabadell / Victòria Rovira

Farrés: “Un servei públic en majúscules”

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha participat en la rebuda institucional al conseller i també ha intervingut en la cloenda de l’acte sindical. La batllesa ha protagonitzat un discurs en què ha posat en relleu el paper dels cossos policials en la seguretat ciutadana. “És un servei públic amb majúscules”, ha assenyalat Farrés, que ha demanat “adaptar” els cossos de seguretat “als nous temps”.

L’alcaldessa ha demanat posar esforços en l’adaptació tecnològica dels cossos policials i ha posat d’exemple una prova pilot de la Policia Municipal amb l’hospital Parc Taulí per atendre a una situació de salut crítica mitjançant unes ulleres 3D.

Des dels sindicats, el majoritari dins del cos policial català (Sindicat Autònom de Policia-SAP-Sepol) remarquen que es troben en ple procés de negociació de la jubilació anticipada dels agents, una possibilitat amb què ja compten policies locals i la Policia Nacional i no els Mossos.

Comentaris
To Top