EDITORIAL

El secret és a la massa

Des de fa un temps que des del Diari de Sabadell parlem dels problemes del comerç de proximitat per sobreviure en una societat en què ha de competir amb les franquícies i les plataformes d’Internet. Certament, no és un problema únicament d’aquesta ciutat, ja que el debat s’està vivint a moltes capitals de comarca. I és que ara és difícil passejar per Granollers, Mataró o l’Hospitalet o Girona i no tenir la sensació que s’està en el mateix lloc.

En definitiva, s’ha perdut identitat. Avui, però, hem anat una mica més enllà i hem analitzat un altre fenomen que té les mateixes arrels: els forns de pa i les pastisseries. Aquests establiments tradicionals també estan tancant. De la cinquantena que hi havia a la ciutat, ara només en queden deu. Es tracta d’una professió dura, en què cal matinar per fer la massa de la manera més artesanal.

Per contra, qui s’emporta els clients són les cadenes de forn de pa que ofereixen els seus productes industrialitzats a preus molt baixos. Per als forners i pastissers de tota la vida, competir amb aquests gegants és molt difícil. Necessiten l’ajuda de tothom, de l’administració i dels ciutadans per sobreviure. En aquest cas sí que és cert: el secret és a la massa.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top