Diners

Fluidra compra l’empresa australiana Fabtronics

La filial de Fluidra a Austràlia / CEDIDA

Fluidra, la multinacionalsabadellenca d’equipament i wellness, ha tancat un acord per comprar Fabtronics, dissenyador i fabricant australià de components electrònics, segons va comunicar divendres passat en un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). 

El preu de compra pel 80% de les accions ha estat de 15 milions de dòlars australians –uns 9,3 milions d’euros–, amb un preu implícit pel 100% de 18,75 milions; i l’adquisició acordada inclou earn-outs que es generaran els pròxims tres anys, segons un comunicat de Fluidra.

La multinacional sabadellenca líder internacional en equipament de piscina i wellness vol ampliar la seva cartera de tecnologies amb adquisicions dirigides a ampliar el negoci, com en el cas de Fabtronics, que ha estat un col·laborador essencial a Austràlia en matèria d’R+D. Amb aquesta operació, Fluidra pretén “reforçar les seves capacitats d’R+D i incorporar solucions completes, eficients i rendibles de disseny i fabricació de components electrònics”.

Un equip de 45 persones

Fabtronics, amb base a Melbourne a prop de les oficines de Fluidra, té un equip d’unes 45 persones, vuit de les quals treballen en recerca i desenvolupament, i la companyia té una planta de més de 3.000 metres quadrats per dissenyar i fabricar PCB d’última tecnologia. La companyia australiana genera una facturació anual i un Ebitda de 18 i de 6 milions de dòlars australians, respectivament.

En els últims 15 anys, Fabtronics ha ofert assistència en R+D al negoci de Fluidra a Austràlia i ha estat fonamental en molts productes clau, afermant-se com un dels dissenyadors líders en components electrònics del país. Molts dels productes de Fluidra dissenyats i fabricats a Austràlia, com els equips d’electròlisi salina Viron i EQ, que Fabtronics va ajudar a dissenyar i desenvolupar, han passat a vendre’s a tot el món a través de la xarxa global de Fluidra.

De fet, el director general de Fluidra, Bruce Brooks, ha destacat que “aquesta adquisició reforça la posició de Fluidra a tot el món, ajudant-nos a ampliar les nostres capacitats d’R+D i permetent-nos accelerar la innovació per satisfer les necessitats del mercat local”.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top