Publicitat
EDITORIAL

Prestigiem l’FP

Si ara un jove vol treballar amb robots, el camí més directe i efectiu és cursar un cicle formatiu de robòtica. En poc temps, estarà aportant els seus coneixements en una empresa amb un salari elevat. I és que l’FP ha deixat de ser l’ànec lleig de l’educació. Durant molt de temps, ha estat l’opció menystinguda, però en l’actualitat mostra un futur ple d’oportunitats. Hi ha 63 cicles formatius de 32 famílies professionals, un ventall suficientment ampli.

Publicitat

En una ciutat industrial com Sabadell, hi ha cinc centres públics, cinc de privats i un municipal on es poden cursar aquests estudis. Cal, doncs, prestigiar l’FP perquè beneficiarà tant els joves que es formaran amb professions de futur com les empreses sabadellenques que trobaran talent qualificat. Queda molt camí per recórrer. En primer lloc, s’han de difondre aquests avantatges dels cicles formatius entre els joves. Però també serà necessari que es posi en comú allò que s’ensenya als centres educatius amb la forma de treballar i les necessitats que hi ha a les empreses.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top